Na Grand Prix v Pohári národov 15 štátov

NETKY.SK • 5 August 2010, 07:04 • 2 min
Na Grand Prix v Pohári národov 15 štátov

Na Grand Prix v Pohári národov 15 štátov

slovakia

left justify in out

Za účasti 15 štátov odštartujú vo štvrtok prvou disciplínou štvordňový 45. ročník Aegon Mercedes Grand Prix Bratislava CSIO 3*-W v jazdectve (5.-8. augusta). "Z doterajších desiatich Grand Prix, ktoré sa v Európe konali, bude na Slovensku v Pohári národov štartovať najväčší počet štátov 15, o jednu ekipu menej mali na takomto podujatí v Nórsku," informoval v stredu v Jazdeckom areáli TJ Slávia STU Bratislava predseda organizačného výboru Andrej Glatz.
      Na petržalskom parkúri sa v Pohári národov predstavia štvorčlenné reprezentačné ekipy Rakúska, Belgicka, Bieloruska, Česka, Estónska, Francúzska, Nemecka, Grécka, Hongkongu, Maďarska, Talianska, Poľska, Juhoafrickej republiky, Švajčiarska a Slovenska. V nominácii SR sú Radovan Šillo na koni Bulgarie V. D. Lindenhoeve, Bronislav Chudyba (Cotton Candy), Monika Noskovičová (Lupo 48), Dušan Sabo (Ivan de Juraire), náhradník Ján Cigan (Lavai). Cigan je čerstvým majstrom Slovenska v skokoch. "Z jeho titulu sa veľmi teším. Ale treba mať na pamäti, že vlani parkúr nedokončil, keď jeho kôň nezdolal vodnú priekopu. V nominácii zohľadňujeme komplexné výsledky doma i v zahraničí," konštatoval predseda skokovej komisie Slovenskej jazdeckej federácie Rastislav Noskovič.
      Bratislavská Grand Prix je tohto roku špecifická tým, že si na nej môžu jazdci vybojovať účasť na Svetových jazdeckých hrách v americkom Kentucky (25. septembra–10. októbra). Podmienkou účasti je absolvovať dve kvalifikácie bez trestných bodov. To sa už raz podarilo Šillovi na Grand Prix v rakúskom Mariawerthe. V Starom háji sa tento slovenský reprezentant pokúsi o ďalšiu bezchybnú jazdu v Pohári národov alebo v Grand Prix. "Radovan usilovne trénoval na trávnatom parkúri v Bernolákove, vrátane skokov cez vodnú priekopu," dodal Noskovič.
      Účasť v 60-člennej Grand Prix jednotlivcov si môžu jazdci vybojovať v troch kvalifikáciach: vo štvrtok vo Veľkej sérii, v piatok v Pohári národov a v sobotu vo finále Veľkej série. Rozpočet podujatia je 320.000 eur, z toho 100.000 eur je určených na prémie pre kone a jazdcov. Na všetkých 11 súťaží je vstup voľný. V sprievodnom programe sa predstavia lipicany zo Žrebčína v Topoľčiankach, uskutoční sa parkúr psov, pre deti je pripravený skákací hrad. Maštale a celý areál vystriekali prostriedkami proti komárom.
      Program:
      štvrtok 5. augusta: 10.00 malá séria, 1. a 2. kolo, 13.00 stredná séria, 1. a 2. kolo, 16.00 veľká séria, bez rozoskakovania
      piatok 6. augusta: 9.00 malá séria, bez rozoskakovania, 13.00 FEI Pohár národov, súťaž štvorčlenných reprezentačných družstiev
      sobota 7. augusta: 10.00 malá séria, finále, 13.00 stredná séria, 15.00 veľká séria, 17.00 bariérové skákanie
      nedeľa 8. augusta: 11.00 Little Prix Bratislava, finále strednej série, 14.00 Mercedes Grand Prix Bratislava, finále veľkej série.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona