Na Golanské výšiny dopadli dve rakety vystrelené zo Sýrie

NETKY.SK • 27 Január 2015, 13:53 • 2 min
Na Golanské výšiny dopadli dve rakety vystrelené zo Sýrie

JERUZALEM - Neznámi militanti odpálili dnes zo sýrskeho územia štyri rakety, z ktorých dve vybuchli na Izraelom okupovaných Golanských výšinách. Informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie izraelských ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Haarec izraelská armáda na útok odpovedala delostreleckou paľbou namierenou na oblasť v Sýrii, z ktorej boli rakety pravdepodobne odpálené. 
     

Incident, po ktorom sa vo viacerých izraelských obciach ležiacich severne od Golanských výšin rozozvučali sirény, si podľa druhého kanála izraelskej televízie (Aruc štajm) nevyžiadal obete na ľudských životoch ani zranenia. 
     

K útoku došlo deväť dní po tom, ako pri nálete izraelských vzdušných síl v Sýrii zahynulo niekoľko bojovníkov libanonského šiitského hnutia Hizballáh a generál iránskych elitných Revolučných gárd Mohammad Alláhdádí.
     

Oblasť Golanských výšin obsadil Izrael v roku 1967 počas vojny so Sýriou a neskôr ich anektoval. Rokovania, ktoré mali za cieľ územnú otázku vyriešiť, sa v roku 2000 dostali do slepej uličky. Na Golanských výšinách pôsobí aj mierová misia OSN (UNDOF), ktorá monitoruje dodržiavanie dohody o prímerí z roku 1974 medzi Sýriou a Izraelom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies