Na Gerrarda čaká zrejme posledné Merseyside derby

NETKY.SK • 6 Február 2015, 13:54 • 2 min
Na Gerrarda čaká zrejme posledné Merseyside derby

LIVERPOOL - Pokiaľ sa FC Liverpool a FC Everton nestretnú v jarnej časti vyraďovacej fázy Európskej ligy, sobotňajší duel 24. kola Premier League bude posledným liverpoolskym derby pre dlhoročného kapitána prvého menovaného futbalového tímu Stevena Gerrarda.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný stredopoliar totiž v lete zamieri do Los Angeles Galaxy v zámorskej MLS. V sobotu od 18.30 h SEČ bude v Goodison Parku domácim mužstvom Everton, tréner LFC Brendan Rodgers však verí, že aj fanúšikovia domácich "karameliek" ocenia Gerrardovu prítomnosť na trávniku. Bývalý anglický reprezentant nastúpi na svoje 33. Merseyside derby, dosiaľ v týchto súbojoch nastrieľal desať gólov.

 

"Som si istý, že ho radi uvidia. Už má za sebou mnoho derby duelov, vždy v nich bol fantastický. Je pochopiteľné, že v každom zápase chce urobiť maximum pre výhru svojho družstva. Tento víkend nebude rozdielny," povedal podľa Liverpool Echo 42-ročný severoírsky kouč, ktorý pri kormidle "The Reds" ešte v Goodison Parku nezvíťazil. "Počas uplynulého dva a pol roka som zažil niekoľko týchto duelov, je to skvelá skúsenosť. Sú plné nasadenia a emócií. Napriek intenzívnemu tlaku je futbal niekedy až neuveriteľne kvalitný," tvrdil Rodgers. Pre zdravotné problémy mu možno pri ceste za prvým triumfom na pôde Evertonu v úlohe lodivoda "červených" nepomôže srbský ofenzívny hráč Lazar Markovič. 

 

Brendan Rodgers absolvuje v sobotu jubilejný stý ligový zápas na lavičke FC Liverpool. Priznáva, že život v tomto klube zbožňuje. Taktovku prebral v lete 2012 po legendárnom Kennym Dalglishovi, v najvyššej anglickej súťaži má s LFC bilanciu 53 víťazstiev, 24 remíz a 22 prehier. "V Liverpoole ani jeden týždeň nie je otupný. Užívam si každú minútu v tomto neskutočnom klube. Je pre mňa cťou, že môžem pokračovať v stopách mnohých slávnych trénerov. Dúfam, že kým tu budem, prinesiem tímu trofeje. Nech odídem kedykoľvek, chcem tu zanechať niečo, na čo budem hrdý. Počas dva a pol roka od môjho príchodu klub napredoval. Teraz to chceme potvrdzovať ziskom trofejí," vyhlásil Brendan Rodgers. Jeho zverenci pôjdu do historicky 224. Merseyside derby s dobrou formou, z ostatných trinástich vystúpení len raz odišli ako zdolaní. 

 

Bývalý obranca "The Reds" Jamie Carragher zavesil kopačky na klinec pred 21 mesiacmi, no pri súbojoch Liverpoolu s Evertonom by stále bol najradšej na ihrisku. "Toto je druh zápasu, pri ktorom si želám byť aktívnym futbalistom. Práve na uvedené stretnutie som sa vždy tešil najviac. Goodison je špeciálnym dejiskom. Na Anfielde sme boli favoriti, ale vonku to bolo skôr 50 na 50. Vždy sa hralo 'na hrane'. Ich hráči a priaznivci sa navzájom hecovali. Z atmosféry na štadióne ste mali pocit, že celý svet je proti vám. Bolo to ako ísť do jamy levovej. Miloval som to. Z Goodisonu mám famózne spomienky, darilo sa nám tam. Dúfam, že tento trend bude zo strany Liverpoolu pokračovať," citoval portál Liverpool Echo 37-ročného Carraghera, ktorý si v kariére obliekol červený dres 737-krát. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies