Na futbalovom štadióne v Bratislave zaočkujú aj ľudí bez pozvánky

NETKY.SK • 4 Júl 2021, 15:39 • 2 min
Na futbalovom štadióne v Bratislave zaočkujú aj ľudí bez pozvánky

BRATISLAVA – V očkovacom centre zriadenom v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ) začali očkovať aj osoby, ktorým nebol pridelený termín a nedostali pozvánku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Bratislavský samosprávny kraj na sociálnej sieti Facebook. Ako upozornil lekár kraja Tomáš Szalay, dovolenky sú v plnom prúde, záujem ľudí o očkovanie je nízky. 

 

„Včera neprišlo na Pfizer 20% z pozvaných cez NCZI (to je viac ako 700 ľudí). Ani dnes to nevyzerá inak. V takých chvíľach na štadióne očkujeme aj ľudí bez SMS, stačí prísť s občianskym preukazom, mať zdravotné poistenie a zaočkujeme vás,“ priblížil situáciu lekár. 

 

 

Doplnil, že rovnako v centre zaočkujú aj tých, ktorým neprišla SMS-ka na druhú dávku, majú viac ako 4 týždne po prvej dávke, a buď boli prvou dávkou očkovaní práve na NFŠ, alebo podstúpili podanie prvej dávky niekde inde. Záujemcovia sa však musia preukázať papierovým potvrdením. „Servery NCZI už druhý deň štrajkujú, nevieme si to prvé očkovanie "odinakiaľ" overiť v systéme,“ vysvetlil. 

 

img

 

„Myslím si, že budúci víkend bude asi posledný, keď budeme vo väčšom ponúkať prvé dávky Pfizeru. Ak chcete zažiť očkovanie na štadióne, fakt už neváhajte,“ apeluje na verejnosť Szalay. 

 

„V pondelok budeme mať v očkovacom centre pediatrov, predpoludním budeme mať kapacitu zaočkovať aj nezaregistrované deti (12-15-ročné). Podmienkou je prítomnosť zákonného zástupcu,“ uzavrel lekár.

 

Prečítajte si tiež: Očkovanie proti koronavírusu bude dostupné už aj u ambulantných lekárov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies