Na frontovej línii v Donbase zahynulo päť civilistov

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 17:22 • 2 min
Na frontovej línii v Donbase zahynulo päť civilistov

MOSKVA - Päť ľudí dnes zahynulo a viac než desať utrpelo zranenia pri mínometnej paľbe neďaleko nárazníkovej zóny na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom predstavitelia separatistov v Doneckej oblasti s tým, že incident sa stal neďaleko pozícií ukrajinských vládnych vojsk, napísala agentúra AP.


Obeťami boli civilisti, ktorí nocovali v autách pri kontrolnom stanovišti a predpokladali, že ráno budú môcť prejsť na druhú stranu nárazníkovej zóny, uviedla dnes tlačová agentúra proruských povstalcov.
U1krajinské úrady zodpovednosť za tento incident odmietli.


Obe strany ukrajinského konfliktu - vláda v Kyjeve i Moskvou podporovaní povstalci - vybudovali na okrajoch nárazníkovej zóny medzi oblasťami pod správou ukrajinských a povstaleckých vojsk v Doneckej a Luhanskej oblasti kontrolné stanovištia. Hliadky nechávajú civilistov v autách hodiny alebo aj dni čakať na povolenie prejsť z jednej strany na druhú.


Boje medzi ruskom podporovanými povstalcami a vojskami ukrajinskej vlády trvajú so sporadickými prestávkami približne dva roky; o život už viac než 9100 ľudí.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona