Na Floride ukončili pátraciu akciu po osobách, ktoré uviazli v sutinách zrútenej budovy. Záchranárom sa nepodarilo nájsť 86 nezvestných

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 08:45 • 2 min
Na Floride ukončili pátraciu akciu po osobách, ktoré uviazli v sutinách zrútenej budovy. Záchranárom sa nepodarilo nájsť 86 nezvestných

MIAMI – Záchranári ukončili pátraciu akciu po nezvestných osobách, ktoré uviazli pod sutinami zrútenej budovy. Prišli totiž k záveru, že po dvoch týždňoch od nehody, už nemohol nikto prežiť.

slovakia

left justify in out

Pátracie tímy ukončili záchrannú akciu po nezvestných, ktorí uviazli v zrútenej budove. Aktuálne už hasiči a záchranári začali s odpratávaním sutín a hľadaním ľudských pozostatkov. 

 

 

img

 

Šance na prežitie sú nulové

Miestne úrady tiež oznámili, že z ruiny bytového domu odviezli ďalších 18 tiel. Celkový počet obetí sa tak vyšplhal na 45, pričom 86 osôb je stále nezvestných.  

 

„Aktuálne sme vyčerpali všetky možnosti, ktoré máme k dispozícii pri našej misii na záchranu preživších,“ skonštatovala starostka Miami-Dade Daniella Levine Cavaová.

 

Ako uvádza agentúra AP s odvolaním sa na šéfa miamských hasičov Raida Jadallaha, rodinám nezvestných už oznámil, že záchranári ukončili pátraciu akciu s ťažkou technikou. Doplnil, že stále však budú hľadať ich telá. Šance na nájdenie niekoho živého je už nulová. 

 

img

 

Úrady doposiaľ identifikovali 33 osôb z celkového počtu 54. Obytný dom sa zrútil pred dvoma týždňami zatiaľ z nezistených príčin.

 

Hovorí sa však o narušenej statike, na ktorú už niekoľko rokov upozorňoval statik. Niektoré rodiny sa preto rozhodli žalovať spoločnosť, ktorá obytný dom spravovalaČasť budovy sa zrútila v noci, keď prevažná väčšina jej obyvateľov spala.

 

Mohlo by vás zaujímať: Budovu na Floride zrovnali zo zemou. Pátracia akcia po nezvestných bude pokračovať

 

Niektorí pozostalí si vydýchli, môžu tak oplakať svojich blízkych

Rodiny nezvestných do poslednej chvíle verili, že sa ich príbuzný možno nachádzajú vo vzduchových bublinách, ktoré sa vytvorili na niektorých miestach.

 

img

 

Hasiči sa im však snažili vysvetliť, že to akým spôsobom sa 12- poschodový dom zrútil, nevytvorilo takmer žiadne takéto kapsule. Posledného živého sa zo sutín podarilo vytiahnuť iba pár hodín od tragédie.

 

„Pre niektorých pozostalých je ukončenie pátracej akcie dokonca úľavou. Môžu tak uzavrieť túto kapitolu a začať sa posúvať ďalej,“ povedala požiarnička Maggie Castrová, ktorá dennodenne komunikovala s rodinami nezvestných. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Na Floride sa zrútila 12-poschodová budova, zomrel minimálne jeden človek

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies