Na Floride sa šíri vírus zika: Nakazili sa aj turisti na známej pláži

NETKY.SK • 20 August 2016, 09:19 • 2 min
Na Floride sa šíri vírus zika: Nakazili sa aj turisti na známej pláži

MIAMI - Úrady v americkom štáte Florida lokalizovali ďalšie územie, kde sa šíri vírus zika. Oznámil to v piatok floridský guvernér Rick Scott, ktorého cituje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vírusom zika sa v tejto novej oblasti v Miami Beach v okrese Dade, do ktorej patrí aj obľúbená turistami navštevovaná pláž, nakazilo päť ľudí. Prípady sa vyskytli v časti nazývanej South Beach. Vírus zika tam diagnostikovali trom turistom a dvom domácim.

 

Úrady na Floride sa obrátili na americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC). Na Floride ide už o druhú oblasť, kde sa šíri vírus zika. Predchádzajúce prípady sa vyskytli v jej strednej časti, v okrese Wynwoode.

 

CDC varovalo obyvateľov pred pobytom na pláži South Beach. Oblastiam označeným za zamorené územia - okresy Wynwood a Miami Beach - by sa mali úplne vyhnúť najmä tehotné ženy ako aj ich partneri. Riaditeľ CDC Tom Frieden pripustil, že vzhľadom a obdobie komárov sa v nasledujúcich dňoch a mesiacoch pripravujú na nárast počtu osôb nakazených zikou.

 

Ochorenie zika sa okrem sexuálneho prenosu a prenosu z matky na dieťa šíri predovšetkým komármi. Úrady na Floride preto spustili intenzívne postrekovanie proti komárom.

 

Dospelým tento vírus spôsobí zvýšenie teploty, u detí však zaviňuje nedostatočný vývoj mozgu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies