Na Floride sa našli prvé tri komáre s vírusom zika

NETKY.SK • 2 September 2016, 09:18 • 2 min
Na Floride sa našli prvé tri komáre s vírusom zika

MIAMI - Úrady v americkom štáte Florida našli prvé tri komáre prenášajúce vírus zika. Ide o prvé komáre odchytené na americkom kontinente, v ktorých krvi sa potvrdila prítomnosť tohto vírusu.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne miesta napísala, že trojica komárov pozitívna na vírus zika sa našla v oblasti Miami Beach. Štátny komisár pre poľnohospodárstvo povedal, že toto zistenie je znepokojujúce, nie je však ničím prekvapivým.

 

Počet prípadov nákazy vírusom zika, ku ktorej nedošlo počas cesty do zahraničia, dosiahol od identifikácie prvého prípadu v okrese Miami-Dade približne pred mesiacom 47. Odborníci však nevedeli nájsť jediného komára reálne prenášajúceho tento vírus.


Floridský rezort pre poľnohospodárstvo a spotrebiteľské služby uviedol, že po trojici komárov s vírusom zika odchytili ďalších 95 bez prítomnosti tohto vírusu. Bádatelia v testovaní odchyteného hmyzu pokračujú.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies