Na Floride popravili muža za vraždu z roku 1990

NETKY.SK • 24 Február 2023, 08:45 • 2 min
Na Floride popravili muža za vraždu z roku 1990

TALLAHASSEE - V americkom štáte Florida popravili v noci na piatok Donalda Dillbecka, ktorý v roku 1990 po úteku z väzenia zavraždil 44-ročnú ženu.

slovakia

left justify in out

Úrad guvernéra Floridy oznámil, že Dillbeck (59) bol vyhlásený za mŕtveho vo štvrtok o 18.13 h miestneho času (piatok 00.13 h SEČ) po podaní smrtiacej injekcie. Bol usvedčený z vraždy ženy v meste Tallahassee, štát Florida. Svoju obeť dobodal na smrť na parkovisku pred nákupným centrom. Súdna porota o Dillbeckovej poprave rozhodla pomerom 8:4. Najvyšší súd v štáte Florida vo februári tohto roka zamietol odvolanie a v stredu rovnako rozhodol aj Najvyšší súd USA. Dillbeck si v roku 1990 už odpykával doživotný trest odňatia slobody za zabitie zástupcu šerifa. V júni 1990 sa mu podarilo z väzenia ujsť a následne zavraždil 44-ročnú ženu. Štvrtková poprava bola prvá v štáte Florida za takmer štyri roky a tretia, odkedy je guvernérom republikán Ron DeSantis. Počas pôsobenia jeho predchodcu vo funkcii guvernéra Ricka Scotta popravili na Floride dovedna 28 osôb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies