Na Floride havaroval vojenský vrtuľník: Nezvestných je 11 vojakov

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 14:39 • 2 min
Na Floride havaroval vojenský vrtuľník: Nezvestných je 11 vojakov

PENSACOLA - Armádny vrtuľník so siedmimi príslušníkmi námornej pechoty a štyrmi vojakmi havaroval v utorok večer v americkom štáte Florida. Stroj sa zrútil počas cvičenia na leteckej základni Eglin Air Force Base, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kontakt s vrtuľníkom sa prerušil približne o 20.30 h miestneho času. Pátracie tímy objavili jeho trosky dnes v doobedňajších hodinách, pričom osud všetkých pasažierov zostáva stále neznámy, uviedol hovorca leteckej základne Andy Bourland.
     

Vrtuľník vzlietol z neďalekého letiska v meste Destin, následne sa v rámci cvičenia pripojil k ďalším strojom. Vrtuľník typu SH-60 Seahawk sa zrútil v odľahlej plážovej oblasti medzi mestami Pensacola a Destin, patriacej armáde a využívanej na cvičenia.

 

 

 

     

 

Pláž poskytuje ideálne výcvikové podmienky pre špeciálne bojové jednotky zo všetkých zložiek americkej armády, ktoré sa uskutočňujú nad morskou hladinou, na pláži a v zálive.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies