Na filmový festival v Karlových Varoch prišiel americký herec Richard Gere

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 14:53 • 2 min
Na filmový festival v Karlových Varoch prišiel americký herec Richard Gere

PRAHA - Americký herec Richard Gere pricestoval dnes do Karlových Varov, kde si pri príležitosti začiatku 50. ročníka Medzinárodného filmového festivalu prevezme Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos do svetovej kinematografie. Informoval o tom spravodajský internetový portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Lietadlo s hlavnou hviezdou festivalu pristálo v Karlových Varoch krátko pred 13.00 h. Gere dorazil do Česka vôbec prvýkrát. Na letisku ho napriek horúčavám a utajeniu príchodu čakali desiatky priaznivcov. Herec sa následne limuzínou prepravil do hotela Pupp, kde ho privítal riaditeľ festivalu Jiří Bartoška. 

 


Gere začínal vo filme už v 70. rokoch, neskôr sa preslávil titulmi ako Cotton Club či trhákom Pretty Woman. V ostatných rokoch nakrútil napríklad muzikál Chicago alebo filmy Mládeži neprístupné, Smrteľné lži, Dvojitý agent, Najlepší z Brooklynu a Bezo mňa: Šesť tvárí Boba Dylana. 


Herec je oceňovaný aj ako občiansky aktivista. Hlási sa k budhizmu, je priateľom tibetského dalajlámu a vytrvalým obhajcom ľudských práv a nezávislosti Tibetu. Tiež aktívne vystupuje za potrebu boja proti chorobe AIDS. 


V Karlových Varoch Gere predstaví svoje dve nové snímky - psychologickú drámu Time Out of Mind o bezdomovcovi, ktorý hľadá vzťah k dcére, a Franny, príbeh filantropa, ktorý vstúpi do života mladému manželskému páru v snahe vyrovnať sa s traumami minulosti. Filmom Time Out of Mind sa festival v piatok začne. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies