Na Filmovom chodníku slávy pribudla pamätná dlaždica herca Kvietika

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 06:57 • 2 min
Na Filmovom chodníku slávy pribudla pamätná dlaždica herca Kvietika

BRATISLAVA – Štefan Kvietik je štvrtý slovenský herec, ktorý má pamätnú dlaždicu na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Žulovú dlaždicu s jeho menom a podpisom dnes slávnostne odhalili. Pred nim sa stali laureátmi tohto ocenenia herci Ladislav Chudík, Mária Kráľovičová a Jozef Adamovič.

"Je to pre mňa pocta, vzácna chvíľa. Nečakal som, že Chudík s Kráľovičovou budú svedkami tejto udalosti pred divadlom, ktoré bolo mojim životom. V ňom som hrával 37 rokov," poďakoval predchádzajúcim laureátom aj ostaným prítomným za účasť čerstvý laureát.

Pre Kvietika toto ocenenie nebolo prekvapením, pretože si ho už symbolicky prevzal počas vlaňajšieho novembrového Medzinárodného filmového festivalu Bratislava (MFFB). Júnová tradícia odhalenia dlaždice býva súčasťou multižánrového mestského festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava. K slávnostnej promenádnej atmosfére prispela dobovými pesničkami pezinská kapela Funny Felows.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies