Na Filipínach zadržali Čecha: Znásilňoval žiačky v hypnóze

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 11:28 • 2 min
Na Filipínach zadržali Čecha: Znásilňoval žiačky v hypnóze

PRAHA - Filipínska polícia zadržala na juhu krajiny Jaroslava Dobeša, ktorého vlani v októbri zlínsky súd poslal v neprítomnosti na desať rokov do väzenia. Muž prezývaný guru Jára bol odsúdený za znásilnenie žiačok ezoterickej školy Poetrie a za ohováranie. Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Muža polícia zadržala v meste Dapa na ostrove Siargao. Podľa webu Manila Standard sa tak stalo už v piatok. Spolu so zlínskou rodáčkou Barborou Pláškovou sa mal Dobeš alias Nadsamec Óm, pochádzajúci z obce Petrov na Slovácku, dopúšťať znásilňovania dievčat už od roku 2004.

 

Podľa obyvateľov ostrova Siargao Jaroslav Dobeš voľne cestoval z Filipín do iných štátov a späť od roku 2005, a to napriek príkazu nariaďujúcemu jeho deportáciu z krajiny. Spolu s guru Járom bola vlani odsúdená aj jeho spoločníčka Plášková. Za podiel na znásilňovaní študentiek ezoterickej školy Poetrie dostala 9,5 roka väzenia. Obaja boli odsúdení v neprítomnosti. Filipínska polícia zadržala len Dobeša, Plášková zatknutá nebola, napísali Novinky.cz.

 

Guru Jára dievčatá podľa obžaloby zneužíval pri zmenenom stave ich vedomia, do ktorého ženy dostávali jeho lektorky hypoventilačným dýchaním a dráždením citlivých miest. Potom na nich podľa obžaloby vykonal súlož.

 

Pri svojich ezoterických seminároch využíval metódu, ktorú sám nazýval "odháčkovaním". Tvrdil, že problémy, ktorými ženy trpia, sú spôsobené háčikmi, ktoré v nich zanechali predchádzajúci sexuálni partneri.

 

Guru Jára tieto háčiky sexuálnym stykom údajne uvoľňoval. Viacero žien túto "terapiu" podstupovala dobrovoľne, mnohé však do poslednej chvíle presný význam slova odháčkovanie podľa obžaloby nepoznali. Krátky pohlavný styk s "majstrom" bol pre ne nečakaným utrpením a dodnes majú podľa svojich slov psychické problémy, uvádzajú Novinky.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona