Na Filipínach zabíjala pyrotechnika, po Silvestri ostali stovky požiarov a zranených

NETKY.SK • 1 Január 2016, 16:44 • 2 min
Na Filipínach zabíjala pyrotechnika, po Silvestri ostali stovky požiarov a zranených

MANILA - Filipínski predstavitelia dnes uviedli, že zábavná pyrotechnika zabila počas silvestrovskej noci najmenej jednu osobu a 380 ďalších zranila.

slovakia

left justify in out

Spôsobila tiež požiare, ktoré pohltili tisíc chatrčí, a to napriek dažďu a vládnej kampani, ktorá sa pokúšala ľudí od odpaľovania svetlíc a ohňostrojov odradiť. Ministerka zdravotníctva Janet Garinová dnes povedala, že opitý muž zapálil na Silvestra zábavnú pyrotechniku nazvanú Zbohom Filipíny a objal ju - výbuch mu odtrhol čeľusť a zabil ho.


Počet zranených, hoci je stále alarmujúci, bol v porovnaní s minulým rokom menej ako polovičný, pretože pršalo a tiež pre vládne varovania, že ľudia riskujú amputácie, ak ich priveľké svetlice a iná zábavná pyrotechnika zrania. Požiarnici informovali, že raketa vypálená oslavujúcimi podpálila opustenú chatrč a spôsobila požiar, v ktorom v Manile zhorelo asi tisíc chatrčí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona