Na Filipínach schválili celoštátny zákaz fajčenia na verejnosti: Pokuty za jeho porušenie sú veľmi vysoké

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 10:37 • 2 min
Na Filipínach schválili celoštátny zákaz fajčenia na verejnosti: Pokuty za jeho porušenie sú veľmi vysoké

Na Filipínach vstúpil do platnosti rozsiahly zákaz fajčenia, ktorý zakazuje cigarety na všetkých verejných priestranstvách.

slovakia

left justify in out

Nový zákon sa vzťahuje aj na ihriská, štadióny, chodníky, školy a dopravné prostriedky. Legislatívna úprava sa označuje za historický míľnik v dejinách krajiny.

 

Filipínsky prezident Rodrigo Duterte bol sám kedysi silným fajčiarom, no podobné zákonne úpravy presadil už minulosti aj v meste Davao, kde pôsobil na pozícii primátora.

 

Vláda apelovala na občanov, aby nový zákon dodržiavali. V prípade jeho porušenia hrozia na tamojšie pomery mimoriadne vysoké pokuty. Ak si na verejnosti cigaretu zapáli bežný filipínsky občan, môže zaplatiť 170 eur a pokiaľ ide o podnikateľa suma sa zvyšuje až dvadsaťnásobne.

 

Fajčiť bude možné už len v špeciálne vyhradených priestoroch.

 

Filipíny sú krajinou, kde je veľmi vysoký počet fajčiarov. Prieskumy hovoria až o 42 percentách mužov a 10 percentách žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona