Na Filipínach sa potopil trajekt: 54 ľudí zachránili, dvaja neprežili

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 13:20 • 2 min
Na Filipínach sa potopil trajekt: 54 ľudí zachránili, dvaja neprežili

MANILA - Dvaja ľudia zahynuli, ale 54 pasažierov a členov posádky sa dnes podarilo zachrániť po tom, ako sa pri Filipínach potopil trajekt.

slovakia

left justify in out

Trajekt smeroval z filipínskej provincie Albay do susednej provincie Masbate. Oblasť po nešťastí prehľadávali lode vojenského námorníctva, helikoptéry, pobrežná stráž a pomáhali aj miestni rybári, uviedla agentúra AP.

Filipínske úrady si neboli isté, koľko ľudí sa vlastne nachádzalo na palube. Na zozname bolo oficiálne 35 pasažierov a 22 členov posádky, podľa miestnych predstaviteľov však mohlo byť na trajekte o päť osôb viac. V čase nehody bolo dobré počasie a očividne nespôsobilo potopenie plavidla, uviedol kapitán trajektu, ktorého tiež zachránili.

Nešťastia na mori sú na Filipínach bežné. Spôsobujú ich časté búrky, zlý stav lodí a chabý tlak na dodržiavanie bezpečnostných opatrení.

V decembri v roku 1987 sa na Filipínach potopil trajekt Dona Paz po kolízii s ropným tankerom, pričom zahynulo vyše 4341 osôb. Išlo o jedno z najhorších námorných nešťastí na svete, ktoré sa nestali počas vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies