Na Filipínach otvorili najväčšiu zakrytú arénu na svete

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 09:44 • 2 min
Na Filipínach otvorili najväčšiu zakrytú arénu na svete

MANILA - Filipínsky prezident Benigno Aquino dnes v Ciudad de Victoria slávnostne otvoril obrovskú zakrytú multifunkčnú arénu Philippine Arena, označovanú za najväčšiu na svete, ktorej výstavba stála 200 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Aréna, ktorú vybudovala kresťanská sekta Iglesia ni Cristo (Kristova cirkev), stojí na ploche 99.200 metrov štvorcových a je určená pre 50.000 sediacich návštevníkov, informovala agentúra DPA. Jej výstavbu dokončili v predstihu - pred oslavami storočnice sekty, ktoré vyvrcholia 27. júla. "Je to dôkaz odhodlanosti Filipíncov splniť svoje ušľachtilé sny i dôkaz našej schopnosti súťažiť so svetom," vyhlásil prezident na otvorení arény.

 

Aréna bude využívaná nielen pre cirkevné, ale aj športové akcie a koncerty. Kristova cirkev má vyše tri milióny členov vo vyše 112 krajinách sveta. Na Filipínach má značný politický vplyv. Politici sa uchádzajú o podporu vedúcich predstaviteľov sekty počas volieb, pretože je známe, že jej členovia hlasujú ako skupina, dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona