Na FIFFBA príde francúzska hviezda Louis Garrel

NETKY.SK • 11 Apríl 2011, 07:44 • 2 min
Na FIFFBA príde francúzska hviezda Louis Garrel

Na FIFFBA príde francúzska hviezda Louis Garrel - Kultúra Medzinárodný festival frankofónneho filmu Bratislava (FIFFBA) privíta viacero zaujímavých tvorcov. V čisto mužskej päťčlennej zostave festivalových hostí sa vyníma francúzska hviezda Louis Garrel,

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodný festival frankofónneho filmu Bratislava (FIFFBA) privíta viacero zaujímavých tvorcov. V čisto mužskej päťčlennej zostave festivalových hostí sa vyníma francúzska hviezda Louis Garrel, syn slávneho režiséra Phillippe Garrela.
"Aktuálne je tento herec veľmi na výslní, možno by som ho prirovnala až k mladému Belmondovi alebo Johnnymu Deppovi, jednoducho je to vyslovene hviezda Francúzska," povedala pre TASR riaditeľka festivalu Eva Porubanová s tým, že organizátori sú veľmi radi, že Garrel prijal pozvanie na 13. ročník podujatia. "Takmer tomu neveríme, že príde, ale letenku má kúpenú, takže príde aj s hercom zo svojho vlastného krátkeho filmu, ktorý uviedol aj na festivale krátkych filmov v Clermont Ferrand," komentovala Porubanová prítomnosť Louisa Garrela. Ten do Bratislavy pricestuje s novým hereckým talentom Arthurom Igualom, hlavným predstaviteľom krátkometrážnej snímky Krajčírik (Le Petit tailleur). Miláčik Francúzov Louis Garrel svoj najnovší režisérsky počin o nekonečnej reťazi zaľúbenosti - o láske k žene, k obchodu, k divadlu a životu predstaví v kine Mladosť.
"Okrem vlastného filmu, ktorý si sám uvedie, má maličkú úlohu aj v kanadskej snímke Imaginárne lásky (Les Amours imaginaires), ktorú uvádzame v predpremiérach, na Slovensku pôjde do kín v júni," vysvetlila Porubanová s tým, že Garrel nepatrí medzi umelcov, ktoré majú hviezdne maniere. "Je úplne bezproblémový, nemá vôbec žiadne špeciálne požiadavky," doplnila riaditeľka festivalu, ktorý má v programe aj výber z aktuálnej domácej produkcie uvádzanej v sekcii Všetko, čo mám rád. Otvorí ju veselý dokument Eriky Hníkovej Nesvadbovo, ktorý zaujal publikum aj kritiku na nedávnom Berlinale. Animovaný film Kataríny Kerekesovej Kamene zas premietli na francúzskych festivaloch v Clermont Ferrand a Aubagne. V slovenskej sekcii diváci uvidia aj film Update od multifunkčnej režisérky Viery Čákanyovej, ktorá nakrútila minuloročnú zvučku FIFFBA.
Tohtoročná festivalová ponuka - filmové hity, žánrové aj klubové lahôdky, aké diváci nemajú možnosť bežne vidieť v slovenských kinách, sa bude premietať od 13. do 17. apríla nielen v Mladosti, ale aj vo Filmovom klube 35_mm a v Slovenskej národnej galérii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies