Na Ficov sociálny balíček sa môžu tešiť dôchodcovia či podnikatelia!

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 14:35 • 2 min
Na Ficov sociálny balíček sa môžu tešiť dôchodcovia či podnikatelia!

BRATISLAVA – Aj napriek niekoľko týždňovému zdržaniu kvôli turbulenciám na politickej scéne, nová vláda už pracuje na príprave obrovského sociálneho balíčka.

slovakia

left justify in out

V poradí druhý sociálny balíček prinesie opatrenia vrátane zvyšovania dôchodkov či podpory malých a stredných podnikateľov. Informoval o tom expremiér Robert Fico na tlačovej konferencii. Vládna koalícia plánuje už čoskoro predstaviť konkrétne body obsiahnuté v balíčku.

 

“Dohoda, ktorá bola urobená na prvom sociálnom balíku, bola naplnená. Je čas predstaviť druhý sociálny balík tejto vlády. Bude tam množstvo zaujímavých vecí a budú postavené na filozofii, že sa darí štátu, tak sa musí dariť aj ľuďom,” uviedol Fico. 

 

Opatrenia by sa mali týkať najmä navyšovania dôchodkov a zlepšovania podnikateľského prostredia. Informoval portál hnonline.sk. “Aj tam bude smerovať niekoľko opatrení. Dúfam, že v krátkom čase, možno v priebehu jedného mesiaca, budeme schopní predstaviť kontúru tohto balíka, pretože nápady máme. Len ich teraz zrátavame,” dodal Fico v dobrej viere, že opatrenia budú prospešné aj na slovenskú ekonomiku.

 

Taktiež vyzdvihol, že iba za jeden rok sa im podarilo vytvoriť takmer 130-tisíc pracovných miest a nezamestnanosť má klesajúcu tendenciu, pričom dosiahla aj historické minimum, teda 6,42%. “Rastú reálne mzdy a HDP na obyvateľa prepočítaný podľa kúpnej sily bol vo februári 2017 na úrovni 77 percent priemeru EÚ. V roku 2020 chcem dosiahnuť vyrovnaný rozpočet, ale nie je to pre nás posvätná krava. Nebudeme stále počúvať šetrite, šetrite. Kedy, preboha, máme ľuďom niečo dať, ak nie teraz? Chceme ľuďom niečo dať v podobe štvrtého sociálneho balíčka,” uviedol bývalý premiér.

 

Značná časť sociálneho balíčka bude nasmerovaná do peňaženiek približne milióna penzistov v podobe 200 eurového trinásteho dôchodku. Strana SNS myslí chce prilepšiť aj učiteľom. Strana Andreja Danka taktiež uvažuje nad znižovaním daní. To, či bude daňová korekcia súčasťou sociálneho balíčka, zatiaľ nie je potvrdené. Bývalý premiér už začiatkom roka avizoval zníženie dane z pridanej hodnoty na vybrané produkty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies