Na festivale Vysoké hory Nitra predstavia cestovatelia zážitky z hôr

NETKY.SK • 10 November 2011, 04:47 • 2 min
Na festivale Vysoké hory Nitra predstavia cestovatelia zážitky z hôr

Na festivale Vysoké hory Nitra predstavia cestovatelia zážitky z hôr

slovakia

left justify in out

img

Zážitky z hôr, expedícií a ciest spracované do filmov a prezentácií predstavia ich autori verejnosti na šiestom ročníku festivalu Vysoké hory Nitra. Festival sa uskutoční 26. novembra tohoto roka už tradične na nitrianskom mestskom úrade. Prvý ročník festivalu v novembri 2006 navštívilo vyše 700 ľudí. Podľa zástupcov Nitrianskeho horského spolku, ktorý je organizátorom festivalu, záujem stále trvá, dokonca sa zvyšuje. "Je evidentné, že i na dolniakoch je záujem o filmy či fotografie dokumentujúce prírodu, domáce i zahraničné hory a aktivity ľudí v nich," uviedol Martin Boltižiar z organizačného štábu. Vstup na festival je voľný.
Účasť na podujatí potvrdili viacerí známi a zaujímaví hostia, medzi nimi i filmár Pavol Barabáš. Prostredníctvom svojich filmov alebo priamo sa na nitrianskom festivale doteraz zúčastnili Jozef Kopold, Zoltán Demján, Viktor Beránek, Martin Gáblik, Vladimír Linek, Pavol Ondrejovič alias Becko, Igor Koller či Marián Šajnoha. Sprievodnými akciami sú tradične výstava fotografií rôznych autorov a „detský piatok“ určený žiakom nitrianskych základných škôl. Jeho cieľom je upevniť environmentálne povedomie detí a ich vzťah k pohybovým aktivitám v prírode.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies