Na festivale Uprising vystúpi aj elektronická formácia Modestep

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 18:32 • 2 min
Na festivale Uprising vystúpi aj elektronická formácia Modestep

BRATISLAVA - Fanúšikovia festivalu Uprising sa už za posledné týždne dočkali mien ako Alborosie, Tarrus Riley, Dubioza kolektiv, Sugarhill Gang či Nneka. V jeho line-up však nikdy nebola núdza ani o mená zo svetovej elektronickej scény. Aj na deviaty ročník si organizátori prichystali špecialitu - Zlaté piesky tentoraz zažijú britskú crossoverovú smršť menom Modestep.

slovakia

left justify in out

Tvrdé jadro kapely tvoria dvaja bratia, spevák Josh a Tony, ktorý sa v kapele stará o elektronickú zložku hudby. Ako radi hovoria, pochádzajú síce z Londýna, ale narodili sa v online svete, ktorý im otvoril neobmedzené možnosti a vďaka YouTube sa ich prvý singel Feel Good stal svetovou senzáciou s desiatkami miliónov videní. Zvuk Modestep ukončil dlhoročné boje medzi tábormi rockerov a fanúšikov elektronickej hudby. Ich originálny a energický mix dubstepu, drum'n'bassu a tvrdých rockových gitár a bicích im zabezpečil miesto na akciách ako Coachella či Download, supportovali metalové kapely aj headlineovali elektronické festivaly.

 

Súčasná internetová doba praje ľuďom, ktorí sa neboja spájať dokopy nemysliteľné, a práve to vystrelilo Modestep do áčkovej hudobnej ligy. Pre vyťaženosť a neustále koncertovanie v Severnej Amerike, Európe aj Ázii majú na konte síce len dva albumy, avšak práve networking na festivaloch im umožnil pri tom druhom s názvom London Road spolupracovať s pestrou škálou medzinárodných umelcov ako Teddy Killerz, Skindred či The Partysquad.

 

Na augustový Uprising tak príde zostava, ktorá s heslom - dubstep je mŕtvy, nech žije Modestep - predstaví budúcnosť crossoverovej hudby. Ich energická šou už rozpútala nejeden moshpit a ich skladby sú ako stvorené pre veľký festivalový dav bažiaci po riadnom vybláznení sa. Čerešnička na záver festivalovej sezóny je preto jasná, bratislavské Zlaté Piesky dostanú 26. a 27. augusta nádielku tej najlepšej hudby, na ktorú žiaden návštevník Uprisingu len tak nezabudne.

 

Vstupenky, rovnako ako VIP lístky s množstvom výhod sú k dispozícii v sieti Ticketportal a na webovej stránke festivalu uprising.sk. TASR informovala PR manažérka podujatia Silvia Turnerová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies