Na festivale Sziget v Maďarsku sa predvedú aj dve členky Pussy Riot

NETKY.SK • 10 August 2015, 15:17 • 2 min
Na festivale Sziget v Maďarsku sa predvedú aj dve členky Pussy Riot

BRATISLAVA - Na maďarskom festivale Sziget, ktorý sa začal dnes v Budapešti a potrvá do 17. augusta, sa predstavia aj dve členky ruskej punk-rockovej skupiny Pussy Riot. Nadežda Tolokonnikovová a Maria Aľochinová absolvujú v piatok 14. augusta diskusiu, na ktorej budú hovoriť o slobode.

slovakia

left justify in out

Ich honorár poputuje na konto istej ľudskoprávnej organizácie, ktorú Pussy Riot podporujú. Pussy Riot vznikli v roku 2011, pričom známymi sa stali vo februári 2012, keď päť členiek formácie vtrhlo do moskovského Chrámu Krista Spasiteľa a zaspievalo "punkovú modlitbu" namierenú proti vtedajšiemu premiérovi a súčasnému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

 

Tolokonnikovovú, Aľochinovú a Jekaterinu Samucevičovú potom v marci zatkla polícia a v auguste ich súd poslal za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou na dva roky do väzenia. Samucevičovú prepustili v októbri 2012 na podmienku, Aľochinovú a Tolokonnikovovú Putin amnestoval v decembri 2013.


Na tohtoročnom Szigete vystúpia napríklad Robbie Williams, Kings Of Leon, Florence and the Machine, Alt-J, Foals, Marina and the Diamonds, Avicii, Limp Bizkit, Ellie Goulding, Major Lazer, Kasabian, Rudimental, The Maccabees, Paloma Faith, Jamie Woon, Passenger, The Horrors, Interpol, José González, Kadebostany, Kraftklub, The Subways či The Ting Tings.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies