Na festivale SitnoBlues vystúpia kapely z USA, ČR a Slovenska

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 07:42 • 2 min
Na festivale SitnoBlues vystúpia kapely z USA, ČR a Slovenska

Na festivale SitnoBlues vystúpia kapely z USA, ČR a Slovenska

slovakia

left justify in out

Plejáda bluesových skupín z domova i zahraničia, netradičné prírodné prostredie a dobrovoľné vstupné - to všetko sú lákadlá druhého ročníka festivalu SitnoBlues, ktorého päťdielna prázdninová séria odštartuje v sobotu 10. júla pri jazere Počúvadlo neďaleko Banskej Štiavnice.
Podľa programového riaditeľa festivalu Petra Spodniaka, cieľom tohto podujatia, ktoré je skôr cyklom hudobných koncertov, je ponúknuť niečo z hudobného sveta pre strednú a staršiu generáciu.
"Tento ročník festivalu ponúka opäť dominanciu bluesových skupín, ale organizátori siahli aj po žánroch a skupinách, ktoré sú v súčasnosti na Slovensku vytlačené z hudobného diania a prezentujú sa len v minimálnej miere," uviedol organizátor.
Lákadlom by počas piatich víkendov v rozpätí od 10. júla do 7. augusta mali byť kapely The Sean Carney Band z USA, Radim Hladík a Blue Effect v spoločnom koncerte s Vladimírom Mišíkom a ETC, skupina Buty, Peter Lipa, duo Beňa - Ptaczek, René Lacko & Downtown, Blues 8, ZVA 12-28 Band, Lojzo, Víťazný traktor a mnoho ďalších.
Aktuálny ročník by podľa predstáv organizátorov nemal byť len o samotnej hudbe, ale aj o podpore regiónu. Z tohto dôvodu sa do realizácie zapojilo niekoľko partnerov, ktorí chcú návštevníkom podujatia ponúknuť prežiť príjemný pobyt. Jednou z alternatív sú napríklad ponúkané služby v rámci ubytovania, s možnosťou navštíviť historické, kultúrne a rekreačné zaujímavosti regiónu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies