Na festivale Rozmarín vystúpia aj Čechomor a Robert Křesťan

NETKY.SK • 3 August 2011, 09:10 • 2 min
Na festivale Rozmarín vystúpia aj Čechomor a Robert Křesťan

Na festivale Rozmarín vystúpia aj Čechomor a Robert Křesťan

slovakia

left justify in out

img

Vystúpenia českých a slovenských country a folkových interpretov ponúkne prvý augustový víkend štvrtý ročník festivalu Country Fest Rozmarín Terchová 2011.
      Najznámejšími interpretmi budú podľa riaditeľa festivalu Tomáša Krúpu Čechomor, Robert Křesťan a Druhá tráva, Děda Mládek Illegal Band, Fešáci, Žobráci či Neznámi. „Našim zámerom je po ročnej neplánovanej prestávke opäť nadviazať na tradíciu a budovať ju. Sme radi, že sa stále držíme jednej línie a nie sme multižánroví. Neponúkame návštevníkom komerčnosť v zástupcoch iných sfér, ale špecializujeme sa na country a folk. Moderátorom podujatia je Michal Hudák, ktorý je zároveň aj členom skupiny Žobráci. Sú veľmi obľúbeným každoročným účastníkom festivalu,“ skonštatoval Krúpa.
      Šéf organizačného štábu Country Fest Rozmarín Terchová 2011 Jozef Mičo zdôraznil, že tohtoročný program je sústredený do priestoru amfiteátra Nad bôrami. „Stabilne, ako na všetky festivaly, sme dobre pripravení. Predpokladám, že bude náročné zvládnuť dopravu, pretože dopyt o ubytovanie bol enormný. Bude čo robiť aj pokiaľ ide o usmernenie v stanovom mestečku, aby nevznikli nejaké šarvátky. Pevne verím, že všetko dobre dopadne,“ povedal Mičo.
      Festivaly tvoria v Terchovej podľa zástupca starostu Mariána Zajaca kultúrne leto, ktoré ponúka pre turistov a návštevníkov Terchovej aj kultúrne vyžitie. „Ich rozsah je naozaj široký. Začíname náboženským a duchovným festivalom Cyrilometodské dni, pokračujeme medzinárodným folklórnym festivalom Jánošíkove dni, country festivalom Rozmarín a rockovým festivalom Terchovský budzogáň. A občas sa k tomu pridruží ešte nejaký sólo koncert. Takže sme veľmi radi, že Terchová je lákadlom pre agentúry aj interpretov a v konečnom dôsledku pre návštevníkov,“ dodal Zajac.
      Riaditeľ festivalu doplnil, že deti do 140 cm a zdravotne ťažko postihnutí majú vstup na festival zdarma a zdarma bude aj stanovanie vo vyhradených priestoroch. „Po skončení obidvoch hlavných programov bude pokračovať zábava country bálom. V piatok do tanca zahrá kapela Country Limit Club, v sobotu ju vystrieda Ascalona a počas oboch dní Vás country tanečné kroky bude učiť tanečná skupina Colorado,“ uzatvoril Krúpa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona