Na festivale Grape vystúpia aj Bloc Party, HVOB a Jan Blomqvist

NETKY.SK • 22 December 2015, 15:18 • 2 min
Na festivale Grape vystúpia aj Bloc Party, HVOB a Jan Blomqvist

BRATISLAVA - Organizátori hudobného festivalu Grape predstavili mená prvých účinkujúcich siedmeho ročníka podujatia, ktorý sa bude konať 12. a 13. augusta na letisku v Piešťanoch. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na britskú indie rockovú legendu Bloc Party, rakúsku formáciu HVOB a nemeckého hudobníka Jana Blomqvista s kapelou.

slovakia

left justify in out

"Pre rok 2016 predstavujeme prvých účinkujúcich už v decembri, čo sa nám takto v predstihu podarilo doposiaľ iba raz. Sme radi, že v Piešťanoch privítame skvelých Bloc Party, kapela nás sama oslovila a takáto ponuka sa iba ťažko odmieta. Tešíme sa aj z dvojice interpretov zo stajne Four Artist, dvojicu HVOB a Jana Blomqvista. Tento druh elektroniky nám minulý rok trošku chýbal," uviedol za organizátorov Ján Trstenský.

 

Bloc Party vznikli v roku 1999 v Londýne a debutovali albumom Silent Alarm (2005) obsahujúcim hity ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritikov i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a skupina si zaň vyslúžila aj nomináciu na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons. Nasledovali nahrávky A Weekend In The City (2007) a Intimacy (2008).

 

 

Po skončení turné k druhej menovanej ohlásila skupina v roku 2009 prestávku, počas ktorej sa spevák Kele Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala zatiaľ poslednú štúdiovku Four (2012) a EP s názvom Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014). V januári kapela plánuje vydať piatu štúdiovku Hymns.


Formácia HVOB pochádza z Viedne a tvoria ju Anna Müller a Paul Wallner. Na konte majú šesť EP nahrávok a albumy HVOB (2013) a Trialog (2015). Jan Blomqvist hral na gitare v grungeovej kapele, neskôr sa presťahoval do Berlína, kde v súčasnosti tvorí minimal techno, tanečnú elektroniku a spieva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona