Na festivale Grape vystúpi Jake Bugg

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 11:59 • 2 min
Na festivale Grape vystúpi Jake Bugg

BRATISLAVA - Na siedmy ročník festivalu Grape, ktorý sa bude konať 12. a 13. augusta na letisku v Piešťanoch, príde aj anglický hudobník Jake Bugg. Okrem neho organizátori oznámili aj účasť kanadskej elektronickej formácie Crystal Castles a francúzskej skupiny Scarecrow, ktorá vo svojej tvorbe kombinuje blues a hip-hop.

slovakia

left justify in out

Už skôr potvrdenými interpretmi aktuálneho ročníka sú Bloc Party, MO, Dub FX, Netsky, Milky Chance, Camo & Krooked, HVOB, Circa Waves, Bokka, All Twins a Jan Blomqvist & Band.

 

Dvadsaťdvaročný Jake Edwin Kennedy Bugg pochádza z Nottinghamu. Ako dvanásťročný sa začal učiť hrať na gitaru. Keď mal 17 rokov, BBC mu umožnila vystúpiť na jednom z menších stageov na slávnom festivale Glastonbury, pretože už v tom čase mal podpísaný kontrakt s vydavateľstvom Mercury Records. V kariére mu okrem iného pomohlo, že pieseň Country Song si pre reklamu vybral jeden anglický pivovar. Zviditeľnil sa aj v programe Later... with Jools Holland. Svoj debutový eponymný album vydal v októbri 2012, pričom s ním debutoval na prvej priečke UK Chartu. V novembri 2013 fanúšikom ponúkol druhú štúdiovku s názvom Shangri La, ktorú produkoval Rick Rubin. V júni plánuje vydať tretí album On My One.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona