Na festivale Grape padol rekord v Slovenských mliečnych raňajkách

NETKY.SK • 15 August 2015, 16:02 • 2 min
Na festivale Grape padol rekord v Slovenských mliečnych raňajkách

PIEŠŤANY - Úplne nehudobne začal dnes predpoludním druhý deň hudobného festivalu Grape na letisku v Piešťanoch. Celkom 565 účastníkov tohto podujatia malo nezvyčajný zážitok – uprostred festivalového areálu si sadli za spoločný, 140 metrov dlhý raňajkový stôl a pochutili si na slovenskom mlieku, syroch, jogurtoch, masle, nátierkach a iných mliečnych dobrotách.

slovakia

left justify in out

Dnešný deň 15. august 2015 sa tak zapísal do knihy Slovenských rekordov ako rekord v Slovenských mliečnych raňajkách a Mliečny fond získal príslušný certifikát.

 

Tieto mliečne raňajky sú darom slovenských prvovýrobcov a spracovateľov mlieka. Aj takouto netradičnou formou sa snažili upozorniť na zlú situáciu v sektore mlieka. Chceli tiež ukázať mladým ľuďom, že aj oni môžu prispieť k zlepšeniu ich situácie tým, že budú piť slovenské mlieko a jesť slovenské výrobky. 

 

Rozhodnutie realizovať túto akciu v prostredí spojenom so zábavou a hudbou má svoje odôvodnenie. „Aj medzi mladými ľuďmi chceme propagovať slovenské mlieko a mliečne výrobky, povedala pre TASR Jana Planková, generálny sekretár Slovenského mliekarenského zväzu.

 

„Na túto akciu sme sa chystali necelé tri týždne, chceli sme však využiť, čo sme už mali v rámci propagačnej kampane Slovenská mliečna rodina. V televíznom spote, ktorý mnohí poznajú, je jeden velikánsky dlhý stôl, kde si zasadla celá slovenská mliečna rodina a spoločne raňajkuje. Chceli sme ľuďom ukázať, že to vieme urobiť aj reálne a v praxi, tak sme sa rozhodli, že to urobíme na festivale Grape v Piešťanoch, ponúkli sme slovenské mlieko a slovenské mliečne výrobky. Tých 565 účastníkov je pre nás dosť veľa, je to prvý rekordný zápis. Záujem bol tak veľký, že ani prestreté pre 1500 ľudí by možno nebolo stačilo, čo nás veľmi teší,“ uviedla pre TASR Margita Štefániková, riaditeľka Slovenského zväzu prvovýrobcov mlieka.

 

Šiesty ročník festivalu Grape má za sebou prvý deň. Vystúpili anglické kapely The Maccabees a Foals, ktoré prišli do Piešťan z Budapešti, kde dva dni predtým hrali na festivale Sziget, česká kapela Tata Bojs, z domácich potom Dj Vec či Bad Karma Boy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona