Na festivale Cinematik budú opäť sekcie Za hranicou kultu a Filmová noc

NETKY.SK • 15 August 2016, 16:34 • 2 min
Na festivale Cinematik budú opäť sekcie Za hranicou kultu a Filmová noc

BRATISLAVA - Súčasťou jedenásteho ročníka Medzinárodného filmového festivalu Cinematik, ktorý sa uskutoční od 13. do 18. septembra v Piešťanoch, budú znova aj sekcie Za hranicou kultu a Filmová noc.

slovakia

left justify in out

V prvej menovanej uvedú osem snímok, zatiaľ čo počas Filmovej noci premietnu tri animované filmy zamerané na paralelné svety.


V polnočnej sekcii Za hranicou kultu s podtitulom Fantázie budú mať návštevníci a návštevníčky festivalu možnosť zhliadnuť napríklad tituly Armáda temnôt (1992) režiséra Sama Raimiho, Dobrodružstvá baróna Prášila (1988) Terryho Gilliama, Lovec trolov (2010) Andrého Ovredala, Princezná Mononoke (1997) Hayaa Miyazakiho či Excalibur (1981) Johna Boormana. V programe sekcie Filmová noc zas premietnu dve snímky režiséra Henryho Selicka, a to Predvianočná nočná mora (1993) a Koralína a svet za tajnými dverami (2009), ako aj Zrkadlovú masku (2005) Davea McKeana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies