Na festival Viva Musica! vystúpia aj Quasars Ensemble

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 13:00 • 2 min
Na festival Viva Musica! vystúpia aj Quasars Ensemble

BRATISLAVA - Organizátori bratislavského festivalu Viva Musica! potvrdili mená ďalších účinkujúcich. Sú nimi hudobné zoskupenie Quasars Ensemble, ktoré sa predstaví so špeciálnym hosťom husľovým virtuózom Daliborom Karvayom.

slovakia

left justify in out

Spoločne vystúpia pod taktovkou Ivana Buffu 24. júna v Starej tržnici.

 

Okrem toho sa na podujatí predstavia aj Korben Dallas Symphony či španielsky kontratenorista Xavier Sabata. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tiež tešiť aj na projekciu snímky Upír Nosferatu (1922) v sprievode autorskej hudby slovenského skladateľa Vladislava "Slnka" Šarišského. 

 

Komorné zoskupenie Quasars Ensemble pôsobí na slovenskej hudobnej scéne od roku 2008. Založil ho skladateľ Ivan Buffa, ktorý ho aj diriguje. Hudobné teleso má na konte šesť profilových albumov. V roku 2013 ho nominovali na cenu Radio Head Awards v kategórii Klasická hudba. Je tiež držiteľom ocenenia Krištáľové krídlo v kategórii Hudba za rok 2013. 

 

Dalibor Karvay začal hrať na husle už ako trojročný. Absolvoval štúdium na Konzervatóriu v Žiline a od roku 1999 študoval na Viedenskom konzervatóriu. Svoj prvý verejný koncert absolvoval ako sedemročný a prvý album nahral ako desaťročný. Huslista zvíťazil na stretnutí mladých hudobníkov v Córdobe v roku 1996, v roku 2002 získal cenu Eurovízie-Grand Prix ako Mladý hudobník roka. Rok nato obsadil prvé miesto na súťaži Tibora Vargu a o dva roky neskôr získal cenu Medzinárodnej tribúny mladých interpretov New Talent. Karvay tiež zvíťazil v roku 2008 na súťaži Davida Oistracha v Moskve. 

 

Festival Viva Musica!, ktorý tento rok oslávi 10. výročie, sa bude konať od 21. do 28. júna. Okrem Starej tržnice ponúkne program aj na Hlavnom námestí a na Západnej terase Bratislavského hradu. Na poslednom menovanom mieste sa 28. júna stretnú Adriana Kučerová, Jana Kurucová, Miroslav Dvorský, Dalibor Jenis a Štefan Kocán, ktorí v sprievode Orchestra Viva Musica! pod taktovkou Martina Leginusa predstavia operné skladby autorov ako Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini alebo Gioacchino Rossini. 

 

Informácie pochádzajú od PR manažérky festivalu Barbory Drahovskej a z archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona