Na festival Uprising príde aj maďarská kapela Besh O Drom

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 13:15 • 2 min
Na festival Uprising príde aj maďarská kapela Besh O Drom

BRATISLAVA - Na ôsmom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 21. a 22. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, sa predstaví aj maďarská kapela Besh O Drom.

slovakia

left justify in out

Okrem nej organizátori potvrdili aj účasť slovenskej formácie Malalata. Skupina Besh O Drom vznikla v roku 1999 v Budapešti a v súčasnosti jej zostavu tvorí sedem hudobníkov. Vo svojej tvorbe kombinujú džez, rock a folklór, pričom inšpiráciu čerpajú z hudby typickej pre Transylvániu, Turecko, Egypt, Libanon či Balkán. Debutovali v roku 2000 albumom Macsó hímzés, po ktorom nasledovali štúdiovky Nekemtenemmutogatol (2002), Gyí! (2004), Ha megfogom az ördögöt… (2005) a Kertünk alatt (2011).

 


Hlavnými hviezdami tohtoročného Uprisingu budú britská skupina UB40, Bunny Wailer z Jamajky a americký spevák a rapper Matisyahu. Hip-hopovým headlinerom bude americká skupina Onyx. Okrem nich sú potvrdenými interpretmi aj Charlie P, Mr. Williamz, Parly B & Riddimtion, Anthony B, Mad Professor & Earl 16, Chuck Fenda, Cham & Mad People Gang, Jah Sun, Shy FX, Beardyman, Snak The Ripper, Dope D.O.D., Brother Culture, Solo Banton, Mungo's Hi-Fi Soundsystem, Soom T ft. Jstar, Irie Maffia, Earl Gateshead, Cian Finn, Panda Dub, Skarra Mucci, O.B.F. Soundsystem & Shanti D, Danny Ranks, Sara Lugo & Next Generation Family, Symbiz Sound & Zhi MC, Cookie The Herbalist, Little Pepe, Smola a Hrušky, AMO, Strapo, Supa, Boy Wonder, Spirit Music Label (Majk Spirit, Otecko, Cigo, Elpe, DJ Grimaso a DJ Roman Zámožný), Dornkappel, Bekim, Medial Banana, N3O Akustika, Foolproof Riddims, Fast Food Orchestra, Junior Smile, Rida Radar, Distanc, Ghetto Youths Sound, Mr. Cocoman, Dr. Kary, MessenJah, Afarastafa, Mr. Roll, Bad Boyz, Urban Robot, Kattygyal Kenta, DJ Wilda Panda, DJ Boldrik či DJ FMP. Vstupenky v cene 45 eur sú v predaji v sieti Ticketportal a na webstránke www.uprising.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies