Na festival Uprising naladí návštevníkov nový dokument

NETKY.SK • 13 August 2015, 12:40 • 2 min
Na festival Uprising naladí návštevníkov nový dokument

BRATISLAVA - Bratislavský Uprising Reggae Festival, ktorý už budúci víkend zaplní Zlaté piesky nielen fanúšikmi reggae, má nový dokument. Autorom 32-minútového videa je režisér Braňo Vincze.

slovakia

left justify in out

 "Dokonale vystihuje atmosféru festivalu, ktorý si za osem rokov existencie vybudoval pevné postavenie medzi najväčšími kultúrnymi podujatiami u nás, ale aj v celej Európe," uviedla pre TASR Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu, ktorý sa stal novým podujatím nielen pre tisícky fanúšikov zo všetkých okolitých krajín, ale aj pre samotných účinkujúcich.

 

Video obsahuje rozhovory s hviezdami minuloročného programu ako Shaggy, Jimmy Cliff, Chronixx, Jah9, Aphrodite, Deadly Hunta a ďalších. Nový Uprising dokument si môžu záujemcovia pozrieť na https://youtu.be/yyT50eQuxks.

Hviezdou tohtoročného festivalu Uprising sú britské legendy UB40. Na Slovensku sa premiérovo predstaví Bunny Wailer, posledný člen jamajských The Wailers, ktorý na Slovensko príde osláviť 70. výročie narodenia svojho nevlastného brata Boba Marleyho. Na štyroch pódiách nájdu návštevníci festivalu medzi ďalšími účinkujúcimi mená ako Matisyahu, Anthony B, hip hop veteránov Onyx, Dope D.O.D., Beardyman, Mad Professor, Cham, Chuck Fenda, Kiril Djaikovski a desiatky ďalších. Z domácej scény sa predstavia Medial Banana, Cocoman, Fast Food Orchestra, Strapo, Boy Wonder, Majk Spirit, AMO, Supa či Smola a Hrušky.

 

Festival sa uskutoční 21. a 22. augusta. Okrem hudobného programu ponúka aj iné aktivity, workshopy či sledovanie filmov vo festivalovej Cinema & Design zóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona