Na festival Trutnoff prídu aj Soulfly

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 11:23 • 2 min
Na festival Trutnoff prídu aj Soulfly

BRATISLAVA - Na český festival Trutnoff príde aj americká heavymetalová kapela Soulfly. Skupina na podujatí, ktoré sa bude konať od 18. do 21. augusta v Trutnove, vystúpila už v roku 2008. Jej líder, spevák a gitarista Max Cavalera na "českom Woodstocku" zahral aj o rok neskôr s formáciou Cavalera Conspiracy.

slovakia

left justify in out

"Soulfly sú jednou z najvďačnejších kapiel. Korene majú v Sepulture a ako prví namiešali tvrdý metal s pralesnými rituálnymi etno prvkami," uviedol zakladateľ festivalu Martin Věchet. "Možno pohnú aj základmi betónových stavieb, ktoré pohlcujú festivalové lúky a ukrajujú pôdu určenú k zastavaniu," dodal organizátor.
Věchet našiel medzi legendárnym festivalom a Maxom Cavalerom, ktorý pôsobil v Sepulture v období 1984 až 1997, niekoľko spojitostí. "Sú to paradoxy. V dobe, keď Max Cavalera zakladal svoju prvú kapelu Sepultura v roku 1984, rozháňali nám 'eštébáci' prvý pokus o festival. Keď v roku 1987 Max vydal svoj prelomový album Schizophrenia (nahrávka kapely Sepultura, pozn. SITA), sedeli sme vo vypočúvacích miestnostiach ŠtB a účastníkov rozháňaného neformálneho stretnutia vo Volanove pri Trutnove naháňali policajti po okolitých lesoch," objasnil.


Do line-upu festivalu pribudli aj Jiří Schmitzer, Robert Křesťan so skupinou Druhá tráva, Pavel Dobeš, Jaroslav Uhlíř a Puding pani Elvisovej. Účasť na podujatí, ktoré organizátori venovali Václavovi Havlovi, pri príležitosti jeho nedožitých 80. narodenín, už predtým potvrdili Jake Bugg, Parov Stelar, Fear Factory, Skunk Anansie, Ben Caplan & The Casual Smokers, Red, The Dreadnoughts, Rocky Leon, Čechomor, Monkey Business, Jelen, Čankišou, Echt!, Sto zvířat, Petr Váša a Ty Syčáci, SPS, Poletíme?, Locomotive, Ivan Hlas & Trio, Prague Conspiracy, Oldřich Kaiser & Dáša Vokatá, Garage & Tony Ducháček, Švihadlo, Vladimir 518, Rózinky, Voxel, Máma Bubo alebo Queer Jane.
Kapela Soulfly vznikla v roku 1997. Debutový, eponymný album vydali v apríli 1998 a následne ponúkli nahrávky Primitive (2000), 3 (2002), Prophecy (2004), Dark Ages (2005), Conquer (2008), Omen (2010), Enslaved (2012), Savages (2013) a Archangel (2015). Okrem toho vydali aj EP Tribe (1999). Formáciu v súčasnosti tvoria okrem 46-ročného Cavaleru aj jeho syn Zyon Cavalera (bicie), Marc Rizzo (gitara) a koncertný basgitarista Mike Leon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona