Na festival Trutnoff prídu aj Cradle of Filth a Kreator

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 14:15 • 2 min
Na festival Trutnoff prídu aj Cradle of Filth a Kreator

PRAHA - Na český Trutnoff Open Air Festival, ktorý sa bude konať od 14. do 17. augusta v Trutnove, prídu aj anglická metalová kapela Cradle Of Filth a nemecká trashmetalová formácia Kreator.

slovakia

left justify in out

Podujatie, ktoré sa zameriava skôr na alternatívnu či undergroundovú scénu, už v minulosti hostilo aj kapely ako Soulfly či Korn. "Tentoraz prídu Krakonošovi naddvihnúť pokrievky, ale tiež pohnúť základmi nových betónových stavieb, ktoré pohlcujú lúky festivalu a ukrajujú jeho pôdu, hneď dve takéto kapely," povedal zakladateľ festivalu Martin Věchet.

 

Cradle of Filth vznikli v roku 1993. Na konte majú desať štúdiových albumov, zatiaľ posledný s názvom The Manticore and Other Horrors vyšiel v roku 2010. Skupina počas pôsobenia na scéne prešla mnohými personálnymi zmenami. V súčasnosti v kapele pôsobí na poste bubeníka aj Čech Martin Škaroupka. 

 

Kreator sa sformovali v roku 1982. Spolu s kapelami Destruction a Sodom patrili v 80. rokoch k výrazným trashmetalovým skupinám. V októbri 1985 uviedli na trh debutový album Endless Pain, pričom zatiaľ poslednú štúdiovku Phantom Antichrist vydali predvlani. Kapelu v súčasnosti tvoria Miland "Mille" Petrozza (spev), Jürgen "Ventor" Reil (bicie), Christian "Speesy" Giesler (basgitara) a Sami Yli-Sirniö (gitara). 

 

Účasť na Trutnoff Open Air Festivale už skôr potvrdili napríklad Patti Smith, Ska-P, Tinariwen, Triggerfinger, Monkey Business, David Koller Band, MIG 21, Polemic, The Plastic People of the Universe, Mňága a Žďorp, Jaroslav Uhlíř s kapelou, Petr Spálený & Apollobeat, Ondřej Havelka & Melody Makers, Jasná Páka, Sto Zvířat, Jiří Schmitzer, Portless, Už jsme doma, Visací Zámek, Bratři Orffové, Fast Food Orchestra, Zakázaný ovoce, The.Switch, Michal Prokop & Framus Five, Krucipüsk, Garage & Tony Ducháček alebo Kurtizány z 25. avenue. Podujatie slávnostne otvorí americký herec Elijah Wood, ktorý sa neskôr v jednom zo stanov predstaví ako dídžej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies