Na festival ŠpanDiv 2010 príde aj herečka Zuzana Kronerová

NETKY.SK • 6 August 2010, 06:54 • 2 min
Na festival ŠpanDiv 2010 príde aj herečka Zuzana Kronerová

Na festival ŠpanDiv 2010 príde aj herečka Zuzana Kronerová

slovakia

left justify in out

img

Umenie divadelných hercov, operných spevákov či workshopy čakajú detských i dospelých návštevníkov v Španej doline v okrese Banská Bystrica počas 7. ročníka divadelného festivalu ŠpanDiv 2010 (13.-14.8). "Každý človek si nájde to, po čom mu duša piští," konštatoval na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici hlavný organizátor festivalu Milan Vigaš.
Na festivale sa zúčastní aj herečka Zuzana Kronerová, ktorá odohrá predstavenie Shirley Valentine. ŠpanDiv uvedie aj Papagáje chrobáky nežerú v podaní Divadla G.F. Belopotockého, Spolok divadelných nadšencov SPO-DI-NA odohrá predstavenie Robin a Sonka. Divadlo Žihadlo pripravilo pre deti napríklad divadelnú hru Klaun Pepele.
Na festivale si možno pozrieť aj Divadelno-operno-baletné soirée, v ktorom vystúpia herci, operní speváci a baletka. Návštevníci sa môžu tešiť tiež na Špaňodivnokinotéku. V rámci nej si počas festivalu vyberú jeden z troch čierno-bielych filmov. Ten si potom pozrú na starej premietačke s kotúčmi. Bude to návrat do starých čias, dodal dramaturg festivalu Ján Haruštiak.
Rozdiel medzi festivalom v Španej doline a inými festivalmi je podľa neho v tom, že vylúčili súťaž, pretože chcú ľudí zabávať, cítiť sa s nimi dobre, o čom svedčí aj motto festivalu "Priateľské stretnutie divadelníkov či už ochotníkov, profesionálov a všetkých, ktorí milujú akékoľvek divadelné umenie". Predstavenia sa odohrajú  v bývalej šachte, ktorá je prerobená na javiskový priestor.
Tohtoročný festival je venovaný rodákovi zo Španej doliny - profesorovi Jozefovi Mistríkovi, významnému slovenskému jazykovedcovi, literárnemu vedcovi, vysokoškolskému pedagógovi a súdnemu grafológovi. Organizátormi festivalu sú okrem iných aj Divadlo Harry Teater a Spolok divadelných nadšencov SPO-DI-NA. Siedmy ročník sa koná aj vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry a cestovného ruchu SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies