Na festival JAZZ Prešov sa po ôsmich rokoch vracia Rudy Linka

NETKY.SK • 21 Október 2014, 14:43 • 2 min
Na festival JAZZ Prešov sa po ôsmich rokoch vracia Rudy Linka

PREŠOV - Dva dni kvalitného džezu si budú môcť vychutnať v stredu a vo štvrtok 22. a 23. októbra milovníci tohto hudobného žánru na niektorom z koncertov 23. ročník medzinárodného hudobného festivalu JAZZ PREŠOV 2014.

slovakia

left justify in out

Organizuje ho Občianske združenie PO ART, umelecká agentúra J. P. - ART v spolupráci s prešovskou radnicou v priestoroch Čierneho Orla Parku kultúry a oddychu. Organizátori sľubujú pestrú zmes džezových a hudobných zoskupení zo Slovenska aj zahraničia.

 

Festival otvorí v stredu o 18:00 trio talianskeho gitaristu Ruggera Robina, známeho aj zo spolupráce s Zuccherom, Lucianom Pavarottim či Andreom Boccelim. Po nich sa predstaví domáca formácia AMC TRIO so svojím hviezdnym hosťom, americkým gitaristom Markom Whitfieldom. Záver prvého večera bude patriť poľskému klaviristovi Pawlovi Kaczmarczykovi a jeho novej funk-jazzovej formácii HEADHUNTERS. 

 

Druhý večer otvorí Prešovský Dixieland, ktorý oslavuje desiate výročie svojho vzniku. Zaspieva si s nimi aj Prešovčanka Katka Koščová. Druhou formáciou štvrtkového večera bude ĽUBO ŠAMO PROJEKT s huslistom Ľubom Šamom a jeho fusion-jazzovým slovenským projektom. Záverečný koncert bude patriť formácii RUDY LINKA TRIO z USA. Jeho hlavný protagonista Rudy Linka, pôvodom Čech, sa na prešovský džezový festival vracia po ôsmich rokoch.

Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, podujatie sa uskutočňuje vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry SR, Ambasády USA, Poľského Inštitútu, mesta Prešov a ďalších sponzorov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies