Na festival Hory a mesto príde aj slovenská horolezkyňa Vanda Michalková

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:41 • 2 min
Na festival Hory a mesto príde aj slovenská horolezkyňa Vanda Michalková

BRATISLAVA - Na 17. ročník Medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto príde aj Vanda Michalková. Trinásťročná horolezkyňa vlani vyrovnala najlepší slovenský ženský výkon na skalách v obťažnosti 8b+, keď zdolala v Slovinsku cestu Missing Link.

slovakia

left justify in out

Bratislavčanka počas úvodného večera podujatia predstaví svoju multimediálnu prezentáciu Sonce v Missing Linku. Festival sa bude konať 6. až 10. apríla v Cinema City v bratislavskom Auparku.

 

"Už od malička chodím na festival Hory a mesto. Je tam dobrá atmosféra a super ľudia. Vždy som tam stretla niekoho, kto ma inšpiroval a dal mi chuť pokračovať ďalej v tréningu a zlepšovať sa. Aj tento rok sa veľmi teším na festival. Som vďačná za to, že na ňom budem hosťom. Dúfam, že budem niekoho inšpirovať aj ja," uviedla Vanda Michalková.


Mladá horolezkyňa zdolala ako deväťročná Žltú stienku na Pajštúne. Jej animovaný film Dobrý duch lezcov zaradili na Hory a mesto 2012 do súťažnej filmovej prehliadky. Rada hrá na bicích a klavíri.

 

"Vo Vande vidíme doslova zosobnenie poslania festivalu priniesť hory do mesta, inšpirovať mestských ľudí, ponúknuť im alternatívu, výhľady, nové obzory a kamarátstva. Je to tak v športových disciplínach, outdoorových aktivitách, ako aj u cestovateľov a vôbec u ľudí, ktorí chodia na náš festival, pretože ich láka spoznať niečo nové, iné," povedala projektová manažérka festivalu Natália Bokníková. Účasť na podujatí už potvrdili aj Emmy Kurt Diemberger, Daila Ojeda, Gregg Losinski, Alberto Rizzi či Pavel Vrtík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies