Na FC Chelsea čaká čestný špalier, LFC túži po prvej štvorke

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 17:44 • 2 min
Na FC Chelsea čaká čestný špalier, LFC túži po prvej štvorke

LONDÝN - Šlágrom víkendového programu 36. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League bude nedeľňajší duel už istého majstra FC Chelsea proti FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, "modrí" pod vedením Portugalčana Josého Mourinha v minulom kole v domácom prostredí štadióna Stamford Bridge zvíťazili nad futbalistami iného londýnskeho mužstva Crystal Palace 1:0 a tri kolá pred koncom ročníka si definitívne zaistili zisk majstrovského primátu, piateho v klubovej histórii (predtým 1954/1955, 2004/2005, 2005/2006 a 2009/2010).

 

Liverpoolčania sa v zostávajúcich troch kolách pokúsia o takmer nemožnú misiu: zosadiť Manchester United zo štvrtej priečky zaručujúcej účasť v budúcosezónnej edícii Ligy majstrov. 

 

Družina okolo trénera Brendana Rodgersa bude v nedeľu priamym svedkom osláv "The Blues" a svojmu súperovi musí podľa tradície utvoriť čestný špalier. "Ak je to tradícia, nerobí mi to problém, no nepáči sa mi to. Tuším raz to pre nás urobili v Španielsku, keď som bol trénerom Realu Madrid (v sezóne 2011/2012, pozn.). Podľa môjho názoru sa dá rešpekt voči víťazom preukázať mnohými rôznymi spôsobmi. Pokiaľ to hráči Liverpoolu urobia len z toho dôvodu, že im to niekto povedal, možno to vyznie trošku umelo," vyhlásil podľa webu Independentu tréner FC Chelsea Mourinho. 

 

Zverenci 52-ročného rodáka zo Setúbalu napriek už istému prvenstvu v Premiership nehodlajú poľaviť ani v súboji s tradičným rivalom. "Samozrejme, budeme na protivníka pripravení. Na našich pleciach už síce nebude tlak z víťazstva v súťaži, ale k zápasu pristúpime s plnou vážnosťou. V tejto sezóne sme odviedli skvelú prácu a chceme v nej pokračovať až do konca," potvrdil pre oficiálnu stránku západolondýnskeho klubu srbský pilier stredu poľa Nemanja Matič. 

 

Stredopoliar LFC Adam Lallana verí, že Liverpool dokáže súperovi prekaziť majstrovské oslavy pred vlastným obecenstvom a napokon predstihne sokov z Manchestru v boji o 4. miesto. "Hráči Chelsea si zaslúžia byť šampiónmi. Tabuľka neklame. Boli najlepší v celom priebehu sezóny a my to musíme rešpektovať. Pôjdeme do Londýna s cieľom narušiť im ich dobrú náladu. Stále môžeme skončiť v prvej štvorke, musíme však získať v zostávajúcich kolách maximálny počet bodov a vyvinúť tlak na United," povedal pre klubový web Liverpoolu anglický reprezentant Lallana. 

 

Optimisticky naladená je napriek aktuálnemu štvorbodovému manku na Manchester United aj jedna z legiend "The Reds" John Aldridge. "Nebudem radšej hovoriť, čo si o čestnom špalieri myslím. Radšej využime tento deň v náš prospech. Zabojujme ešte o štvrté miesto. United prehrali v ostatných troch zápasoch a hodili nám záchranné lano. Mali by sme skúsiť vziať si ho," cituje Daily Star slová 56-ročného niekdajšieho írskeho reprezentanta, účastníka dvoch MS (1990 a 1994). 

 

Program Manchestru United a FC Liverpool v zostávajúcich troch kolách anglickej Premier League 2014/2015: 
Manchester United: Crystal Palace (vonku), Arsenal Londýn (doma), Hull City (vonku) 
FC Liverpool: FC Chelsea (vonku), Crystal Palace (doma), Stoke City (vonku)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies