Na Eurovíznej pesničkovej súťaži 2015 vo Viedni bude súťažiť aj Austrália

NETKY.SK • 10 Február 2015, 21:23 • 2 min
Na Eurovíznej pesničkovej súťaži 2015 vo Viedni bude súťažiť aj Austrália

VIEDEŇ - Konkurenciu na 60. ročníku Eurovíznej pesničkovej súťaže, známej pôvodne pod názvom Veľká cena Eurovízie, rozšíri jednorazový účastník - Austrália, informovali dnes organizátori.

slovakia

left justify in out

Podľa správy rakúskej tlačovej agentúry APA bude Austrália nasadená priamo do finále a jej súťažnú pieseň budú môcť podporiť hlasmi diváci zo všetkých účastníckych krajín. Ak by pieseň, ktorá bude reprezentovať austrálsku populárnu hudbu, triumfovala vo Viedni, ktorá bude po vlaňajšom víťazstve Conchity Wurst vo farbách Rakúska dejiskom súťaže, mohla by krajina klokanov obohatiť súťaž účasťou aj v roku 2016.

 

Na austrálskom kontinente je eurovízna súťaž mimoriadne populárna, aj keď sa kvôli časovému posunu vysiela v tamojšej televízii v nedeľu v ranných hodinách.

 

Slovensko sa na Eurovíznej pesničkovej súťaži nezúčastní.   

 

ČR vysiela do súťaže po niekoľkoročnej prestávke song Hope Never Dies v interpretácii dvojice Marta Jandová-Václav Noid Bárta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies