Na európskom trhu sa objavili viaceré falšované lieky

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 10:24 • 2 min
Na európskom trhu sa objavili viaceré falšované lieky

BRATISLAVA - Po tom, čo sa vo viacerých krajinách Európskej únie zachytil falzifikát onkolieku na liečbu rakoviny prsníka, objavili sa na európskom trhu ďalšie falšované lieky. Ide najmä o lieky na liečbu rakoviny. Podľa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) by sa v oficiálnom liekovom reťazci na Slovensku nachádzať nemali.

slovakia

left justify in out

Na zozname Európskej liekovej agentúry sú viaceré šarže liekov Alimta na liečbu zhubných nádorov, Remicade na liečbu Crohnovej choroby či reumatoidnej artritídy, Avastin na liečbu rakoviny hrubého čreva alebo konečníka, ako aj MabThera na liečbu lymfómu. Konkrétne šarže možno nájsť na webe štátneho ústavu.

 

Európska lieková agentúra spolu s národnými liekovými agentúrami situáciu naďalej monitoruje. V prípade, že by sa ľudia dostali do kontaktu s danými liekmi, treba ihneď informovať Štátny ústav pre kontrolu liečiv.

 

Lieky by sa nemali nakupovať z iných ako oficiálnych zdrojov. Riziko nákupu falšovaného lieku sa znižuje na minimum v prípade, ak sa nákup uskutoční cez oficiálne subjekty liekového reťazca - ako distribútori a lekárne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies