Na európskom trhu sa objavili nebezpečné kozmetické výrobky!

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 12:55 • 2 min
Na európskom trhu sa objavili nebezpečné kozmetické výrobky!

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii, ktoré do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) nahlásil kontrolný orgán v Taliansku.

slovakia

left justify in out

Ide o keratínovú kúru na vlasy "Keratin Complex Repair Therapy – Intense RX“ značky Coppola pochádzajúcu z Brazílie. Výrobný typ Ionic Keratin Protein Restructing Serum. Kúra obsahuje dva výrobky - 50 ml pevnú fľašku kovovej farby s pumpičkovým dávkovačom a 473 ml čiernu plastovú fľašu s pumpičkou. V oboch sa zistila prekročená povolená koncentrácia formaldehydu. Rovnaký problém je aj pri ďalšej brazílskej keratínovej kúre na vlasy "KeraVino – Premiere Brazilian Keratin System", značky BioNaza Cosmetics. Kúra pozostáva z troch plastových fliaš 236 ml, 473 ml a 976 ml.

Prekročená povolená koncentrácia formaldehydu je tiež v keratínovej kúre na vlasy "DIAMOND – Premiere Brazilian Keratin System", značky BioNaza Cosmetics. Aj táto pochádza z Brazílie. Obsahuje 119 ml sprej a plastové fľaše 236 ml, 354 ml a 946 ml. Štvrtým výrobkom s vyššou koncentráciou formaldehydu je "Choco Hair – Brazilian Keratin Chocolate", značky BioNaza Cosmetics. Túto kozmetiku tiež vyrobili v Brazílii. Pozostáva z troch výrobkov - 119 ml plastového spreju, 473 ml plastovej fľaše a 946 ml plastovej fľaše s otočným uzáverom. Z Brazílie pochádza aj posledná kúra na vlasy "Fluido Gel Extra", značky PAZZINI Spazzola Progressiva. Ide o 1000 ml plastovú fľašu sivej farby, kde sa tiež zistila prekročená povolená koncentrácia formaldehydu. Podľa hlavného hygienika SR Ivana Rovného je možné, že sa tieto výrobky vyskytujú aj v Slovenskej republike.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona