Na EURO 2012 aj Gréci, Švédi a Dáni, Estónsko i Česko do baráže

NETKY.SK • 12 Október 2011, 18:48 • 2 min
Na EURO 2012 aj Gréci, Švédi a Dáni, Estónsko i Česko do baráže

Na EURO 2012 aj Gréci, Švédi a Dáni, Estónsko i Česko do baráže

slovakia

left justify in out

img

Priamy postup na EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine si v utorok zabezpečili aj futbalové reprezentácie Ruska, Grécka, Francúzska a Dánska a ako najlepší tím z druhého miesta aj Švédi. Pridali sa tak ku krajinám organizátorov a výberom Nemecka, Talianska, Holandska, Anglicka a Španielska, ktorým sa to podarilo už skôr.
V baráži mali istú miestenku už Čiernohorci, do osmičky účastníkov play off ich doplnili Turci, Íri, Portugalčania, Chorváti, Česi, Bosniaci a šokujúco Estónci, ktorým zahrala do karát prehra Srbov v Slovinsku 0:1. Iba novembrovú baráž budú hrať Portugalčania, ktorí prehrali v Kodani s Dánmi 1:2. K veľkému prekvapeniu sa schyľovalo aj v Paríži, domáci "Les Bleus" dlho prehrávali s Bosnou po góle Edina Džeka 0:1, ale v 78. minúte vyrovnal z penalty Samir Nasri a Francúzi tak napokon získali potrebný bod za remízu 1:1.
Mimo postupových kalkulácií boli už pred utorkom slovenskí reprezentanti, ktorí v kvalifikačnej B-skupine obsadili konečnú štvrtú priečku. Na finálový turnaj postúpili z kvalifikácie deviati víťazi skupín a jeden najlepší z druhého miesta. O štyri zvyšné miestenky sa pobije osmička v baráži systémom doma-vonku, žreb baráže je na programe vo štvrtok 13. októbra v Krakove.

známi účastníci EURO 2012:
organizátori: Poľsko, Ukrajina
víťazi skupín: Nemecko, Rusko, Taliansko, Francúzsko, Holandsko, Grécko, Anglicko, Dánsko, Španielsko
najlepší z druhého miesta: Švédsko

účastníci baráže: Turecko, Írsko, Estónsko, Bosna a Hercegovina, Portugalsko, Chorvátsko, Čierna Hora, Česko

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies