Na červenokamenskom hrade budú starožitnosti, dobová hudba i poznávanie záhrad

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 12:24 • 2 min
Na červenokamenskom hrade budú starožitnosti, dobová hudba i poznávanie záhrad

Na červenokamenskom hrade budú starožitnosti, dobová hudba i poznávanie záhrad

slovakia

left justify in out

img

Pracovníci Múzea Červený Kameň na hrade v lokalite obce Častá, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, pripravili cez nasledujúci víkend tri podujatia pre verejnosť.
      V sobotu (30.7.) bude od rána ďalšia tradičná burza starožitností. Na svoje si prídu zberatelia mincí, medailí, známok, pohľadníc, nálepiek, odznakov, kníh, obrazov, grafiky, porcelánu, gramoplatní, hodín, hracích skriniek, historických zbraní či nábytku. Podvečerný koncert (17.00 h) dobovej hudby v Sale terrene sľubuje dávno zabudnuté melódie i hudobné nástroje. Na ich verných replikách zahrá Juraj Korec so svojím súborom hudbu, aká kedysi znela na šľachtických sídlach a zároveň poinformuje o tejto muzike. Podľa organizátorov tento druhý a posledný letný koncert s názvom Krása renesančných tónov zaujme návštevníkov všetkých vekových kategórií.
      Aj nedeľná interaktívna prednášková prehliadka (11.00 a 15.00 h) červenokamenských záhrad je druhá v tejto letnej sezóne. Po úspešných minuloročných pochôdzkach rozkvitnutými zákutiami areálu je toto populárno-náučné rozprávanie o minulosti a súčasnosti záhradnej zeleni opäť v programe múzea raz za mesiac. Ich termíny v auguste a septembri sú na internetovej stránke www.hradcervenykamen.sk. Návštevník sa dozvie, prečo sú aleje gaštanové a lipové, kde bolo v minulosti jazierko a fontána, i prečo už pri hrade nerastú pomarančovníky. Tiež postojí chvíľu v tieni sekvoje či ginka dvojlaločného.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies