Na ebolu ochorelo už viac ako 21-tisíc ľudí, vyše 8400 z nich zomrelo

NETKY.SK • 14 Január 2015, 20:25 • 2 min
Na ebolu ochorelo už viac ako 21-tisíc ľudí, vyše 8400 z nich zomrelo

ŽENEVA/VIEDEŇ - Počet obetí epidémie eboly sa podľa aktualizovanej bilancie, ktorú dnes zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), zvýšil na viac ako 8400.

slovakia

left justify in out

Podľa správy ochorelo na životunebezpečné infekčné ochorenie vírusového charakteru celkovo 21.296 ľudí, pre 8429 z nich sa choroba skončila úmrtím.
     

Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.
     

WHO zdôraznila, že všetky tri západoafrické krajiny najviac zasiahnuté epidémiou, teda Guinea, Libéria i Sierra Leone, zaznamenali najnižší týždňový počet nových ochorení, a to v prípade Guiney a Sierry Leone od augusta 2014, kým v prípade Libérie dokonca od júna minulého roka.
     

Ako vyplýva z dnešnej správy tlačovej agentúry APA, ešte 4. januára došlo k odmietnutiu vstupu na Cyprus pre podozrenie z infikovania ebolou v prípade istého cestujúceho rakúskeho leteckej spoločnosti AUA.
     

Napriek tomu, že sa v prípade cestujúceho, ktorého meno figurovalo na americkom preventívnom zozname, ochorenie podarilo vylúčiť, musel sa vrátiť do Viedne.
     

Hovorca AUA potvrdil dnes predmetnú informáciu spravodajského týždenníka News a dodal, že išlo o nedorozumenie, respektíve prehnanú opatrnosť zo strany cyperských úradov.
     

Pasažier sa na spomínanom zozname ocitol po lete zo západnej Afriky do USA, nikdy však u neho nejestvovalo skutočné podozrenie, že je infikovaný vírusom eboly.
     

Príslušníka amerických ozbrojených síl, ktorý sa nedávno vrátil zo západnej Afriky a mal sledovať vlastný zdravotný stav, či sa u neho nezačínajú neprejavovať príznaky horúčky ebola, našli v utorok mŕtveho neďaleko vojenskej základne Fort Hood v štáte Texas. Vojak, ktorého meno americké ozbrojené sily nezverejnili, bol vo Fort Hoode na mimoriadnej dovolenke a o svojom zdravotnom stave bol povinný dvakrát podať hlásenie zdravotnej službe na základni. Jeho telo sa našlo mimo základne v meste Killeen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies