Na eBay dražia nohavičky kráľovnej Alžbety II.

NETKY.SK • 14 Máj 2012, 20:51 • 2 min
Na eBay dražia nohavičky kráľovnej Alžbety II.

Na eBay dražia nohavičky kráľovnej Alžbety II.

slovakia

left justify in out

img

Priaznivci britskej kráľovnej Alžbety II. si na aukčnom webovom portáli eBay môžu zaobstarať jej nohavičky. Podľa všetkého ide o ten istý kus spodnej bielizne, ktorý sa mal dražiť už v roku 2010. Je na nich vyšitá koruna a písmeno E, čo má byť iniciálkou mena Elizabeth. Najvyššia ponúknutá suma je zatiaľ 5200 dolárov (v prepočte približne 4020 eur). Nohavičky vraj patrili zosnulému barónovi menom Joseph 'Sepy' de Bicske Dobronyi, ktorého webová encyklopédia Wikipedia opisuje ako pôvodom maďarského sochára, kráľovského klenotníka, aristokrata, zberateľa umeleckých diel, filmára, pilota, zberateľa vín, športovca, plejboja a gurmána.

Sepy údajne kráľovnine nohavičky od priateľa získal po tom, ako ich Alžbeta II. nechala v súkromnom lietadle po svojej návšteve Čile v roku 1968. Keď ich po barónovej smrti v roku 2010 objavila jeho rodina, rozhodla sa dať ich do dražby spolu s mnohými ďalšími predmetmi. "Tento kus spodnej bielizne je súčasťou dedičstva baróna Josepha de Bicskeho Dobronyiho. Presvedčenie, že patrili kráľovskej rodine, je založené na osobných rozhovoroch s pánom Dobronyim pred jeho smrťou, ich vzhľade a texte na žltej manilovej obálke, v ktorej boli dlhé roky. Text napísali príbuzní jeho priateľa - pilota. On riadil lietadlo, v ktorom sa kráľovná Alžbeta II. viezla na svoju prvú návštevu Čile v roku 1968," vysvetlil predajca v ponuke. Na eBay nohavičky popisujú ako jedinečnú šancu vlastniť jeden zo zberateľských kúskov, ktoré kedysi patrili kráľovskej rodine. Predajca tiež uvádza, že napriek ich veku sú v dobrom stave, len mierne zožltli a majú niekoľko škvŕn.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies