Na džezákoch opäť dostanú šancu aj mladí hudobníci

NETKY.SK • 19 August 2013, 18:29 • 2 min
Na džezákoch opäť dostanú šancu aj mladí hudobníci

BRATISLAVA - Na Bratislavských Jazzových Dňoch dostanú už po štvrtý raz šancu aj mladí hudobníci. Začínajúce kapely sa budú môcť predstaviť na Pódiu mladých talentov Nadácie SPP od 25. do 27. októbra. Príležitosť pritom dostanú nielen slovenskí umelci.

slovakia

left justify in out

"Každoročne sa snažíme vybrať kapely, ktoré sú hudobne zaujímavé a žánrovo pestré. Tešíme sa, že na Slovensku sa aj napriek nie jednoduchej situácii rodí kopec skvelých a talentovaných hudobníkov a hudobníčok a každoročne sa do súťaže prihlásia talenty, ktoré radi podporíme,“ povedal o súťaži organizátor festivalu Pavel Daněk.

V rámci predchádzajúcich ročníkov súťaže sa publiku predstavilo 24 súťažiacich, medzi ktorými boli napríklad Katarína Koščová, Bloom, La3no Cubano, Jerguš Oravec, Swing Society Orchestra, The Illusions Trio či FAT breakFAST. Podobne ako pri predchádzajúcich ročníkoch, aj tento rok odštartuje džezáky koncert minuloročného víťaza súťaže - formácie Martin Uherek Quartet. Hudobník, respektíve skupina, ktorá zvíťazí tento rok, bude mať rovnakú príležitosť počas budúceho ročníka, keď festival oslávi 40. výročie.

Organizátorom festivalu a vyhlasovateľom súťaže je Rock Pop Bratislava v spolupráci s Nadáciou SPP. Interpreti, hudobníci a kapely majú možnosť poslať svoje nahrávky s krátkou biografiou a fotografiou do 30. septembra e-mailom na rockpop@rockpop.sk alebo na poštovú adresu: Rock Pop Bratislava, P.O. Box 55, 814 99 Bratislava. Spomedzi prihlásených vyberie tím Bratislavských Jazzových Dní šiestich súťažiacich, ktorí odohrajú svoje koncerty už počas tohtoročného festivalu. Víťaza spomedzi nich vyberú fanúšikovia ešte pred festivalom, prostredníctvom online hlasovania. Priaznivci budú môcť podporiť svojich favoritov aj počas samotných koncertov na 39. ročníku Bratislavských Jazzových Dní Slovenská sporiteľňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies