Na dvojdňovú návštevu SR pricestuje dnes nemecký prezident Ch. Wulff

NETKY.SK • 26 September 2011, 21:19 • 2 min
Na dvojdňovú návštevu SR pricestuje dnes nemecký prezident Ch. Wulff

Na dvojdňovú návštevu SR pricestuje dnes nemecký prezident Ch. Wulff

slovakia

left justify in out

img

Nemecký prezident Christian Wulff dnes večer pricestuje na dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenska.
Najvyššieho predstaviteľa Nemecka privíta v prezidentskom paláci jeho slovenský partner Ivan Gašparovič. Utorkový (27.9.) program sa začína stretnutím s ministrom zahraničných vecí Mikulášom Dzurindom. Následne ho čakajú rokovania s najvyššími ústavnými činiteľmi SR - prezidentom, predsedom parlamentu Richardom Sulíkom a premiérkou Ivetou Radičovou.
V popoludňajších hodinách sa prezidenti Slovenska a Nemecka presunú do Kežmarku. V priestoroch hradu tam prijmú čestné občianstvo mesta a prezrú si niektoré významné kultúrne pamiatky Spiša. Na záver programu sa stretnú s predstaviteľmi početnej komunity karpatských Nemcov. Na budove Evanjelického lýcea odhalia pamätnú tabuľu venovanú pamiatke karpatských Nemcov – priekopníkov poznávania Vysokých Tatier.
Wulffa zvolili za nového, v poradí desiateho povojnového nemeckého prezidenta 30. júna 2010 členovia Spolkového zhromaždenia v Berlíne. Dovtedy pôsobil ako predseda dolnosaskej krajinskej vlády.
Vo funkcii hlavy štátu nahradil Horsta Köhlera, ktorý 31. mája toho roku reagoval na kritiku svojich kontroverzne vnímaných výrokov o prítomnosti nemeckých vojakov v Afganistane prekvapujúcou demisiou, a to iba rok po znovuzvolení do funkcie prezidenta krajiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies