Na dva hotely v Mogdiše zaútočili členovia milícií aš-Šabáb, najmenej 10 mŕtvych

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 07:04 • 2 min
Na dva hotely v Mogdiše zaútočili členovia milícií aš-Šabáb, najmenej 10 mŕtvych

MOGADOŠO - Najmenej desať mŕtvych si vyžiadali dnešné teroristické útoky ozbrojencov z islamistických milícií aš-Šabáb na dva hotely v hlavnom meste Mogadišo. Informovali o tom agentúra Reuters a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Útočníci vtrhli do hotelov s vozidlami naloženými trhavinou a následne sa pokúsili o ich obsadenie. V jednom z nich zahynulo šesť civilistov a štyria útočníci, z ktorých sa jeden vyhodil do vzduchu. Operáciu v tomto hoteli vyhlásila polícia za ukončenú.


Milície aš-Šabáb, ktoré udržiavajú kontakty s teroristickou sieťou al-Káida, spáchali už v Somálsku a v susednej Keni, celý rad útokov. Usilujú sa tam o vytvorenie prísne islamského štátu.


Milície aš-Šabáb, ktoré sa prihlásili k zodpovednosti za samovražedný útok v jednom z hotelov, dnes potvrdili, že po dvoch rokoch zadržiavania prepustili na slobodu dvoch dôstojníkov kenskej polície. V zdôvodnení uviedli, že sa tak stalo po tom, čo obaja rukojemníci konvertovali na islam, informovala agentúra DPA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies