Na dušičky posilnia v Bratislave spoje k cintorínom

NETKY.SK • 29 Október 2014, 15:15 • 2 min
Na dušičky posilnia v Bratislave spoje k cintorínom

BRATISLAVA - Bratislavské cintoríny budú počas Dušičiek otvorené dlhšie. Od soboty 1. novembra až do 8. novembra budú cintoríny otvorené od 07:00 do 20:00.

slovakia

left justify in out

Na novembrové sviatky sa už pripravuje aj Dopravný podnik Bratislava, počas sviatočného víkendu posilní dopravu k cintorínom. Agentúru SITA o tom informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu.

 

Počas sviatku Pamiatky zosnulých a Sviatku všetkých svätých budú cez víkend 1. a 2. novembra posilnené autobusové aj trolejbusové linky k cintorínom, vypravené budú aj mimoriadne autobusové spoje X38 a X80. Linka 39 zo Slávičieho údolia bude premávať v 7 až 8 minútových intervaloch podľa osobitného cestovného poriadku. Spoje na linkách 37 a 208 bratislavský dopravca posilní kĺbovými vozidlami. Podľa osobitného cestovného poriadku bude počas dušičkového víkendu premávať aj linka č. 32, ktorá bude v čase od 09:00 do 18:00 jazdiť v 15-minútových intervaloch. Z Patrónky ku Krematóriu bude cez víkend premávať linka X38, jazdiť bude v čase od 09:00 do 19:00. Mimoriadna linka X80 bude premávať v úseku Holíčska - Cintorín Petržalka. Linka k petržalskému cintorínu bude jazdiť v 30-minútových intervaloch v čase do 09:00 do 17:00. 

 

Na poriadok na cintorínoch aj v ich okolí budú dohliadať mestskí policajti. Strážcovia zákona už dnes upozorňujú, aby si ľudia pri návštevách hrobov dávali pozor na svoj majetok, dámy opatrovali svoje kabelky. Polícia odporúča nenechávať si cenné veci v autách zaparkovaných pred cintorínmi, lákať by mohli zlodejov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies