Na Dunajskom nábreží v Komárne odpájajú elektrinu i plyn

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 11:39 • 2 min
Na Dunajskom nábreží v Komárne odpájajú elektrinu i plyn

KOMÁRNO – Hladina Dunaja v Komárne dosiahla krátko pred 11. hodinou 849 centimetrov a naďalej stúpa. Na viacerých miestach presakuje voda, vodohospodári spolu s dobrovoľníkmi plnia vrecia s pieskom na Dunajskom moste a pri univerzite.

slovakia

left justify in out

Od rána je neprejazdná cesta na Alžbetinom ostrove. „V týchto chvíľach je už uzatvorené aj Dunajské nábrežie, kde plynári a energetici odpájajú budovy od plynu a elektriny,“ potvrdil hovorca Mestského úradu v Komárne Róbert Králik. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií by mal byť od poludňajších hodín uzatvorený aj cestný Vážsky most.

Do Komárna smerujú posily z celého kraja. „Máme zabezpečenú pomoc armády, dobrovoľníkov, prichádzajú ďalší hasiči,“ informoval Imrich Csontos z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Komárne. Do mesta mieri minister vnútra Robert Kaliňák. Mestský úrad naďalej vyzýva dobrovoľníkov, aby prišli pomôcť plniť vrecia s pieskom. Na túto činnosť boli prevelení aj nezamestnaní, ktorí pre mesto vykonávajú verejnoprospešné práce.  

Hrádza, vrátane zemnej hrádze pri Váhu, zatiaľ odoláva náporu vody napriek mnohým priesakom. Podľa Králika je rezerva stále vyše metra. Rekordný stav 843 centimetrov  z roku 2002 však hladina Dunaja prekročila už ráno o ôsmej hodine. Dunaj by mal v Komárne kulminovať v sobotu večer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona