Na Dunaji uviaznuté plavidlo je stabilizované nad hladinou

NETKY.SK • 18 December 2014, 12:13 • 2 min
Na Dunaji uviaznuté plavidlo je stabilizované nad hladinou

ŠTÚROVO – Loď, ktorá uviazla na Dunaji pri obci Mužľa, neďaleko Štúrova, je stabilizovaná nad hladinou. Hasiči majú v pohotovosti čln a ekologické vozidlo, ktoré sú pripravené v prípade potreby zasiahnuť, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov zásah hasičov zatiaľ nebol potrebný, posádka lode má situáciu pod kontrolou. "Podľa predbežného vyjadrenia kapitána sa pracovníci spoločnosti pokúsia niečo urobiť s poškodeným plavidlom. Po preložení nákladu pravdepodobne pôjde na opravu do Komárna. Časovo to zatiaľ nevieme presnejšie špecifikovať," povedala hovorkyňa Dopravného úradu Miroslava Janušicová. 
      

Nákladné plavidlo Trias a nákladný čln Idefix v bočne zviazanej zostave nasadli na dno Dunaja v stredu 17. decembra na riečnom kilometri 1734,6 pri obci Mužla, neďaleko Štúrova. Posádku tvorí  kapitán a ďalší piati členovia. "Plavidlá pod holandskou vlajkou  plávali po prúde z maďarského Komáromu do Rumunska a viezli cement naložený v Komárome," skonštatovala Janušicová. V dôsledku nasadenia na dno sa v trupe plavidla vytvorila trhlina, ktorou začala do plavidla vnikať voda. Vodu z nákladového priestoru odčerpávala posádka. Nehoda bola ohlásená na kapitanát v Komárne. Na mieste nehody zasahovali plavební inšpektori spoločne s príslušníkmi vodnej polície Maďarskej republiky, pričom vykonávali potrebné vyšetrovacie úkony. Pri nehode nedošlo k žiadnemu zraneniu osôb. V súčasnosti sú plavidlá stabilizované nad hladinou, rozsah poškodení bude predmetom zisťovania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies